Tre nya poäng för konsekvent Asplöven

UMEÅ: Med tålamod och metodik bärgade AHC ytterligare tre poäng i Hockeyallsvenskan efter 2-3 (0-0, 0-1, 2-2) i en spännande match mot Björklöven under onsdagskvällen.

Ett skadeplågat hemmalag mot ett AHC i fin form. Vänder trenden för något av lagen?

FÖRSTA PERIODEN: Matchen lever!

Lite hafsig matchöppning. Ett bra skott från hemmalaget i minut två. Gästerna testar Raycroft med en puck minuten senare. Fortsatt ryckigt med många tappade puckar vid femminutersstrecket.

5.15: farlig styrning framför Lassi i Asplövens mål. B-löven kommer i allt längre anfall i minut sex och sju. Gästerna tar kvällens första tvåa efter 8.01. Farligt, Björklöven är starka i pp, men Asplöven skapar en farlighet när hemmalaget tappar pucken i egen zon. Första straffminuten historia. Så även den andra.

11.01: Björklövens tur att försöka städa i box. AHC retar med ett par farliga skott kring tolv blankt, men hemmalaget håller ut. Öppen chans för hemmalaget i minut fjorton, men Lassi räddar. Ny, svettig dubbelräddning minuten senare.

14.30: sent power-break. Inne i den känsliga sista fjärdedel av perioden, med litet plus för Björklöven. 16.44: nytt pp för AHC. Bra rörelse inledningsvis, men man kommer inte riktigt på kasse och ytterligare ett resultatlöst pp.

9-13 i skott i en lite formlös period. Asplöven lite bättre i den senare delen.

ANDRA PERIODEN: Första målet blir viktigt, en sliten gammal sanning.

Försiktig inledning också av mellanronden. Fin spelvändning och farligt skott från Björklöven i minut fyra. Men gästerna vaknar sakta till liv och vill in i matchen på allvar, med ett par tre skott på mål under ett par minuter.

Lagen tappar dock fortsatt många puckar i mittzonen. 6.38: ny utvisning för gästerna. Första straffminuten historia. Även den andra städas ganska enkelt undan. Hemmalaget spelar sig fram till skapliga lägen. men träffar inte mål med skotten.

9.02: piggaste linan Snäll-Bejmo-Nilsson fixar 0-1, med Bejmo sist på pucken och assistpoäng till kedjekamraterna. Snäll ger Bejmo öppen kasse med en iskall sista diagonalpassning.

Hemmalaget vill studsa tillbaka under minuterna som följer målet. 7-7 i skott vid andra power-break.

14.09: femfyra för Asplöven, men gästerna rosar inte marknaden i spelformen. Men med ett par minuter kvar av perioden håller dock vågskålen att vicka över till AHC:s fördel. 19.24: ombytta roller och box för Asplöven.

7-10 i skott i en period med lite plus för AHC, inte bara för det snygga målet.

TREDJE PERIODEN: Pp för hemmalaget ännu under en dryg minut.

Björklöven etablerar viss press inledningsvis och får iväg ett par skott, men AHC håller rent kring Lassi, fram till 1.17 då hemmalaget kvitterar. Påminner lite om utvecklingen då lagen möttes i Luleå och Björklöven vände i tredje.

3.07: ny utvisning för Asplöven, som lever farligt. Håller emellertid emot i den första straffminuten. Dito i den andra. Asplöven söker nystart i matchen. 7-2 i skott efter sex minuter för ett Björklöven som rivstartat tredje.

Haltande hockeylogik ger Asplöven ledning efter 6.26. Gästerna får en tre mot två som slutar med att Simon Olsson direktskjuter 1-2 på passning från Jonas Berglund. Inte helt rättvist i det läget.

6.51: ett skärrat hemmalag tar utvisning och efter 8.34 sitter 1-3, där Johan Porsberger nätar frammatad av Emil Lundberg och Eetu Qvist. Snyggt spel inåt, bakåt och kliniskt avslut. Men hemmalaget replikerar efter 9.58 och får 2-3 lite enkelt på en tom vänstersida.

13.32: nytt femfyra för Björklöven mot ett AHC som håller på att skänka bort poäng. Första minuten dock utan bakslag. Så även den andra, trots hård press från hemmalag med vittring. 16.42: ännu en tvåa för ett Asplöven på hälarna. En mardrömsminut undanstädad. Hemmalaget orkar inte riktigt ända fram.

19.14: Björklöven tar ut målvakten och time-out efter 19.20. Men ett slitet och psykologiskt plågat hemmalag faller på mållinjen efter att man skapat några vassa kvitteringschanser.

– Ingen stormatch av oss, men vi hittar ett sätt att vinna. Starkt, konstaterar tränaren Per Kenttä.

Coach Kenttä berömmer målvakten Joel Lassinantti och gläds med segerskytten Johan Porsberger. På fredag väntar Rögle borta.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala Taggar: , , , , ,
12 kommentarer om “Tre nya poäng för konsekvent Asplöven
 1. från holmen skriver:

  utgår från att AHC vinner!

 2. Fasen skriver:

  56:42 2 min ASP 79. Lundberg, Emil Tripping
  53:32 2 min ASP 79. Lundberg, Emil Slashing
  Sparka fanskapet…. expert på att förstöra allt…. 16:16 vid skrivande stund, om förlust, tacka Eeeemil

 3. Mad Max skriver:

  Grattis till en spännande match! Nu börjar det se riktigt bra ut för laget i fortsättningen. Bra jobbat!

 4. Knapsu skriver:

  Sign.Fasen har noll koll!

  Härlig och viktig 3-poängare idag!

 5. alf scott skriver:

  Yes Yes. Asploven ni dansar runt med motstandarna i rena rama flamencotakterna. Mycket trevlig komma hem och lasa Lasses utomordentliga rapportering/summering. Aterigen ett Stort GRATTIS Asploven.

 6. bp skriver:

  Asplöven- Bästa Löven……
  Grattis grabbar, Bra gjort att ta alla poängen. Men hur gick det med Capten Martin? Hoppas det inte e allvarligt…. Krya på dig Martin.

 7. GMG skriver:

  bp:

  Befarad hjärnskakning på Martin Hellgren, tyvärr.

  Grattis till vinsten grabbar! Kör över Rögle nu!

 8. Nils-christer skriver:

  Fasen: du verkar ju vara en vass kille…

 9. Mad Max skriver:

  Härligt att vi har ett så bra lag i Haparanda. De flesta ”experter” tippade nog att laget skulle vara en slagpåse i serien, men nu har de visat att så inte är fallet. Vi får glädjas åt killarnas framgångar, med högt buret huvud! Jag hoppas att det stora hjärtat och spelglädjen håller i sig hela serien ut. Go for it!

 10. SHL nästa skriver:

  Ja, vilket härligt lag. Nästa säsong blir det ännu bättre. Vi behåller merparten av laget och värvar några nya förmågor som förstärkning.
  Det är hög tid att börja förlänga kontrakten för nyckelspelarna.

 11. nep skriver:

  Klapp Klapp!! Asplöven, jättebra att laget har utvecklats till ett väldigt bra lag. Det är roligt se laget spela hemma. Skulle man ha tid att åka söderut och se bortamatcher vore det väldigt intressant.

 12. Olle skriver:

  3 färska pinnar men 250 lök i skuld till fogden. Kommunbidrag igen att vänta, eller ……….