Flugfiskare befaras drunknad vid Kengisforsen

Polis sökte med helikopter efter mannen som drogs med i den strida strömmen i Torne älv. Foto: Hasse Mella Stenudd

Polis sökte med helikopter efter mannen som drogs med i den strida strömmen i Torne älv. Foto: Hasse Mella Stenudd

PAJALA: En flugfiskare befaras under måndagsförmiddagen, vid elvatiden, ha drunknat i Kengisforsen. Mannen, en äldre man som tillhörde en grupp irländska turister fiskade i forsen, stod ute vid vattnet och drogs med i strömmarna.

Räddningstjänsten i Pajala har resultatlöst letat med båt, anlitat drönare och letat längs efter stränderna. Vid 13-tiden anslöt en polishelikopter och hovrade upp- och nedströms efter Kengisforsen.

Mannens kamrater, en grupp irländska turister, bekräftar att de sett mannen som iklädd vadarbyxor stod ute i den strida strömmen strax norr om Kengis bruk, på något sätt ramlade och följde med strömmen.

De uppger att de inte kände mannen men att han ingick i samma turistgrupp av flugfiskare som bodde i en stuga vid Kengis bruk.

Peter Pääjärvi säger att man med drönare letat över ön som finns i Torneälven, vid den aktuella platsen. Han vill inte spekulera men berättar om olika möjligheter. I ett värsta scenario kan mannen ha drunknat och kroppen redan flutit iväg en bra bit.

Publicerad i Pajala, Svenska