Flygförbindelse från Kemi till Stockholm?

HAPARANDA/TORNEÅ: Meri-Lappis utvecklingscenter vill medverka till att öppna lufttrafik mellan Kemi-Torneå och Stockholm.

Meri-Lappi utvecklingscenter är en frivillig samarbetsorganisation för området Haparanda-Torneå samt kommunerna Keminmaa, Kemi, Simo och Tervola. Organisationen vill främja utvecklingen inom de lokala näringsliven, bidra till internationalisering av regionen samt stimulera tjänsteverksamhet på respektive ort.

Nu vill man ha input från allmänheten i fråga om den tänkta flygförbindelsen. På www.kemi-tornio.fi/sv/utvecklingscentrum kan intresserade fylla i enkät och få chans att vinna fint pris.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , ,
5 kommentarer om “Flygförbindelse från Kemi till Stockholm?
 1. Nonielvy skriver:

  Jaaaa!!! det skulle vara toppen! Så enkelt det skulle bli att hälsa på son med fam i Haparanda.
  Tåg från Småland till Stockholm, flyg till Kemi och där står son eller barnbarn med bil och hämtar farmor o farfar. Ser fram emot detta!!!

 2. Östen Juntti skriver:

  Det vore fantastiskt om det blir verklighet . Har saknat flygmöjligheter till Tornedalen I 50 års tid .

 3. JE skriver:

  Oerhört positivt om man skulle lyckas få igång denna förbindelse – dock viktigt att det blir vettiga priser om man på allvar ska kunna konkurrera med Luleå-Stockholm, där man som ungdom nästan alltid flyger för under femhundringen. Vore nog även positivt för flygplatsen att få ökad trafik, då den för någon månad sedan låg lite pyrt till i en rapport från finska motsvarigheten till Transportstyrelsen/Trafikverket.

 4. Svävar i det blå skriver:

  Förra gången var det Bucht som brände många skattekronor på flyglinjen Kemi-Sthlm. Resultatet är känt. Tror inte man lyckas denna gång heller.
  Flygbiljetterna skulle bli allt för dyra.

 5. staffan skriver:

  Idag flyger man för 365 kr Stockholm – Luleå med bra hyrbilsservice på Kallax.
  Vi som bor i den västra delen av kommunen samt Kalix o Överkalix väljer nog ändå att flyga inom vårt eget land. Det gäller att ha en flygrutt till Norrbotten, vilket är till fördel även för östra Nb.