Flytdobbar på plats vid stranden

Redan på tisdagen hade kommunen placerat ut flytdobbar vid badstranden. Foto: Anneli Sundbom

Redan på tisdagen hade kommunen placerat ut flytdobbar vid badstranden. Foto: Anneli Sundbom

HAPARANDA: Kommunen ökar säkerheten på stranden efter att ha läst på HB-webben om att en pojke var nära att drunkna i söndags.

Haparanda kommuns förvaltningschef Arja Martinviita uppger att efter att de läst om incidenten på hbwebben har de under måndagen beställt varningsskyltar som upplyser om att vattnet är strömt.
På frågan om de även har beställt flytdobbar som avgränsar badområdet sade hon på måndagen:
– Det har vi inte, men det vore förstås bra att ha så man vet var gränsen går. Jag ska framföra det, att det borde vi också ha.
Kommunen åtgärdar nu brister i säkerheten. Redan på tisdagen hade flytdobbar placerats ut i älven för att avgränsa badområdet vid Haparanda strand.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , ,
6 kommentarer om “Flytdobbar på plats vid stranden
 1. Dagens ros skriver:

  Flytdobbar placerades ut natten mot tisdag, av kommunanställda som på eget bevåg tog ett initiativ till detta eftersom personerna tyckte att behovet var så stort av en avgränsning för ökad säkerhet så att detta inte kunde vänta..
  Materialet har dessa införskaffat med privata medel..
  All eloge till dessa personer!!

 2. Stranden finns kvar skriver:

  Bra gjort av dessa kommunanställda. Under ca 15 år har kommunledningen fått information om att varningskyltarna längs stranden som på engelsa varnar för ” starka vinbär” i stället för stark vattenström borde bytas ut. Inget har hänt. Bra eller dåligt att agera när turisterna råkar illa ut? Men meningen med skyltarna på engelska var väl att varna turisterna. Borde vi inte skylta begripligt och kanske på fler språk samt även på svenska och finska.

 3. VEM? skriver:

  Vem/vilka har fixat detta? Dagens största kram till er.
  Kommunen får ordna en/ett par extra semesterdagar till er….:)

  /Pappa till barnfamilj i Haparanda

 4. Bilar skriver:

  Flyt dobbar i all ära och det känns tryggt att kommunen agerar. Men var är den vuxna individen som bör följa med barnet till stranden? Bor själv vid en badplats och det är skrämmande hur ofta icke simkunniga barn själva släpps iväg, alternativt är dom simkunniga men i en ålder så låg att man dels saknar kanske empati förmågor ännu helt och även förmågan att se mer än en händelse på en och samma gång.

 5. Mad Max skriver:

  Dagens ros till de anställda som tog saken i egna händer! Tummen upp!

 6. anders rönnqvist skriver:

  Utmärkt initiativ och snabbt agerat!