Flyttar träffpunkt uppströms

HAPARANDA: För två år sedan breddade Kukkolaforsen turist och konferens sin verksamhet genom att driva strandcaféet som Haparanda stad har byggt vid strandpromenaden i centralorten. I år lämnar Kukkolaforsen inte anbud på att driva caféet. 
Familjen Spolander som äger och driver anläggningen i Kukkolaforsen satsar istället på att utveckla ett liknande koncept men på hemmaplan.
– Det var jätteroligt, men förra året var inte riktigt lönsamt. Det är ju en så väderkänslig verksamhet och det var ju så dålig sommar förra året. Men vi har tänkt att vi ska ha ett eget strandcafé här i kukkola, berättar Johannah Spolander.
Det finns en grillkiosk på området som kommer att användas till ändamålet. Och i fjol byggdes en ny lekpark för 900.000 kronor på slätten mellan huvudbyggnaden och den historiska fiskebyn.
– Det blir samma målgrupp som i stan, barn och barnfamiljer, säger Johannah Spolander.
Lokal handelsplats
Kukkolaforsen avser även att ansöka om medel genom ett leaderprojekt för att anordna en matmarknad ett par gånger i veckan under högsäsong.
– Vi kommer att ha marknad med lokalproducerade råvaror där vi bjuder in andra producenter, och det kommer att gå köpa varmrökt sik direkt från vårt rökeri.
Sommaren innebär högsäsong för besöksnäringen i Kukkolaforsen.
– Det var ju roligt och trevligt att ha strandcaféet i stan. Men vi har en kärnverksamhet här som vi måste fokusera på.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: ,
3 kommentarer om “Flyttar träffpunkt uppströms
  1. Mad Max skriver:

    Förhoppningsvis så innebär detta även att besökarantalet till fiskemuseet ökar. Vilket är bra.´Efter deras stora satsning förra sommaren.

  2. Fläsh skriver:

    Mkt bra beslut! Ta med de förfulande båtarna som jag tror ingen vill se på en strandpromenad och ställ dem där de hör hemma vid kukkolaforsen.

  3. A skriver:

    Tänk så hade det funnits en gång och cykelväg dit. Vilken utflykt man hade kunnat göra!