Föraren dömd för tidigare dödsolycka

HAPARANDA: Mannen som körde personbilen som var inblandad i dödsolyckan förra veckan dömdes nyligen till två års fängelse för en liknande olycka, där hans far dog.

Det var sommaren 2014 som Haparandabon med 1,53 promille alkohol i blodet körde av riksväg 99 och kolliderade med ett träd. En passagerare, förarens far, som satt i baksätet slungades 40 meter ur fordonet och avled.

Tingsrätten dömde mannen till två års fängelse för grovt vållande till annans död, grov vårdslöshet i trafik och grovt rattfylleri. Mannen överklagade domen till hovrätten. Istället för fängelse ville han ha straffet ändrat till vård på grund av sina långvariga alkoholproblem. Enligt hans advokat Marko Tuhkanen nekar hans klient dock inte till brotten han blivit fälld för. I väntan på hovrättens beslut är mannen på fri fot.

Förra tisdagen, den 19 juli, inträffade åter en bilolycka med dödlig utgång på riksväg 99 i Övre Kukkola. Och enligt flera oberoende källor, bland annat den passagerare som mirakulöst överlevde olyckan, var föraren samme man som i dödsolyckan 2014.
I detta fall körde han in i en lastbil som gjorde en vänstersväng. Passageraren i baksätet slungades ut och avled på plats, medan passageraren i framsätet klämdes fast.

Enligt polisen Jan-Erik Abrahamsson har ingen i nuläget delgetts misstanke om brott.

– Vi väntar på analyssvaren vad gäller blodproven som är taget på dem, och det tar några dagar, säger han och uppger att de inte ännu har hållit förhör med föraren.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: ,
4 kommentarer om “Föraren dömd för tidigare dödsolycka
 1. renne skriver:

  låter mistänkt, och att han har fortfarande körkort

 2. renne skriver:

  Att han fortfarande har körkort

 3. skeptikern skriver:

  Vilket körkort?

 4. mattilalainen skriver:

  se vain mennee näin…lophuun asti.!