Föreslår att öppettider behålls

HAPARANDA: Under det gångna året har återvinningscentralen haft öppet fler antal dagar per vecka än tidigare år. Förslaget att utöka öppettiderna klubbades av fullmäktige i slutet på fjol. Nu föreslår kommunstyrelsen att förslaget ska kvarstå under kommande år.
I slutet på 2016 togs beslut om att år 2017 skulle fungera som ett testår för utökade öppettider på återvinningscentralen.
I beslutet ingick också att alla medborgare i Haparanda, oavsett bostadsform fick lämna sitt grovavfall på återvinningscentralen.
En utvärdering för perioden januari till september är genomförd. Den visar att totalt 7.453 hushåll har slängt skräp på återvinningen, största delen utgörs av villaägare som till antalet utgjordes av totalt 6.346 stycken besök. Högst antal besök var under torsdagar, 3.918 stycken.
Öppettiderna har även omfattat fem lördagar, en gång i månaden mellan maj till september. Utvärderingen visar att få personer var angelägna att kasta skräp under dessa helger. Totalt antal besökare uppgår till 94 besök utslaget på samtliga fem lördagar.
Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige ska besluta om att de utökade öppettiderna ska kvarstå under 2018, lördagsöppet ingår däremot inte i det fortsatta förslaget, på grund av de till antalet få besökarna.
Att återvinningscentralen haft öppet tre dagar i veckan samt fem lördagar har under 2017 kostat kommunen 779.000 kr.
Anbudssumman för nästa år är 736.980 kr, exklusive behandlingsavgifter och borttransport av grovavfall.
Avfallstaxan för abonnenterna, som höjdes 2017 blir oförändrad.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , ,
En kommentar om “Föreslår att öppettider behålls
  1. Charles skriver:

    Bor i hyreshus, försökte föra grov avfall till återvinningen men fick höra att man måste ha nån typ av ”lapp” med sig som hyresvärden har utfärdat. Vet nån vad det är frågan om ? Varför ska man ha en ”lapp” från hyresvärden ? Har försökt kontakta min hyresvärd men han svarar inte i telefon och inte per mail heller, han vill inte ha med ”hyresgäster” att göra.