Föreslår att ungdomar rustar och städar

HAPARANDA: Enligt ett medborgarförslag ska Marielund i Haparanda rustas upp av bostadsområdets egna ungdomar.

Medborgaren Minna Gustavsson, som står bakom förslaget, har ledsnat på de gropiga gatorna, förfallna kommunala staketen, de nedklottrade fasaderna med mera som har gett området en negativ stämpel.

För att tvätta bort ”slumstämpeln” och istället skapa trivsel har hon lämnat förslaget att feriearbetande ungdomar, tillsammans med en handledare, kan utföra förbättringsåtgärder i områdets norra del.

Att ungdomar får ta hand om uppgiften ser hon som en fördel.

– De kommer att känna mer ansvar och vara mån om bostadsområdet även i framtiden, säger hon till Haparandabladet.

Gustavsson hoppas även att kommunen vill satsa på en året-runt-lekpark nära skolområde och fixa upp en befintlig byggnad till en samlingspunkt.

– Samhällsplanerare och politiker kan inte bara ägna sig åt På gränsen-området, säger hon.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , ,
7 kommentarer om “Föreslår att ungdomar rustar och städar
 1. Pekka Hyötylä skriver:

  Jag hade interpellation om lekparken hösten -12. Kommunen hade flyttat en del av grejerna till skolan. Kommunalrådet sade i diskussionen i fullmäktige,att kommunen inte hade några pengar att upprusta lekparken. Samtidigt visar ju års redovisning, att kommunen inte ha investerat hela budgeterat summan i lekparker i hela kommunen.

 2. också expert skriver:

  Detta ska vi stödja!!

 3. pds skriver:

  Marielund ska ha ”slumstäpel” och kommer alltid ha även om ni fixar alla gator och tvättar bort allt klotter så kommer det ny klotter och nya skor som hänger i el-ledningarna.

 4. offe skriver:

  Som att det inte finns klotter inne i stan? Vallen är väl det närmaste slum man kommer i den här lilla byn.

 5. Leifi Plomeros skriver:

  Städa o rusta själv.

 6. Tommy H skriver:

  Bra förslag. Jag tycker att man kunde göra nåt liknande överallt i kommunen. Ungdomar behöver komma ut och göra nåt. Däremot tror jag att en handledare kan bli för lite.

 7. p.r.s skriver:

  hej till nr5 betalar inte marielund borna skatt eller är de bara statsborna de låter en bra ide börja dra i snöret.p.r.s.