Föreslår effektivare körkortsutbildning

NORRBOTTEN: I en motion föreslås att körkortsutbildningssystemet ska bli effektivare.

Riksdagen har riktat ett tillkännagivande, en uppmaning, till regeringen om att körkortsutbildningssystemet bör utredas.

Förslaget är att körkortsutbildningen ska anpassas till ny teknik som kan utveckla körandet, samt att den behöver förenklas och bli effektivare. Exempelvis genom att elever som har gjort en mindre miss på körprovet ska kunna få göra om det momentet i stället för att göra om hela provet.

Vidare föreslås att regeringen snarast sätter in åtgärder för att motverka illegala körskolor. Det handlar om att en handledare maximalt ska få ha tillstånd för tio elever jämfört med dagens femton.
Möjligheten att införa tillståndsplikt för privatpersoner som äger fordon med dubbelkommando bör också ses över, anser riksdagen.

Förslaget kom i samband med att Trafikutskottet behandlade motioner från allmänna motionstiden 2018 om trafiksäkerhet.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: ,
2 kommentarer om “Föreslår effektivare körkortsutbildning
  1. Usch skriver:

    Meningslöst när folk ändå inte följer trafikreglerna! Det handlar alltså om Haparanda, en stad där folk skiter fullständigt i trafikreglerna. Det parkeras överallt, i korsningar, på övergångställ, mitt i rondeller. Det körs som galningar överallt, det knarkas och sups bakom ratten, snackas i mobiler, osv, osv. Vad är det för fel med Haparandaborna? Det måste vara genetiskt!

  2. Mad Max skriver:

    Detta är än så länge bara ett förslag. Vi väntar på vad som sedan kommer ut av detta.