Föreslår försäljning av camping

Kommunens tillväxtenhet har föreslagit förändringar gällande arrendeavtalen gällande strandcaféet och campingen, med syftet att utveckla och stärka verksamheterna.

Förslagen som tillväxtenheten lagt fram innebär att arrendeavtalen för verksamheterna förändras. Hittills har verksamheterna arranderats ut årsvis.
Men nu har kommunstyrelsen fattat beslutat att strandcaféet ska arrenderas ut på ett flerårigt arrendekontrakt. Under hösten kommer kommunen att gå ut med en upphandling. Den nya arrendetiden blir på tre år med möjlighet till ytterligare förlängning på fyra år.
Gällande driften av campingen har kommunstyrelsen ännu inte fattat något beslut. Två förslag om verksamhetens framtid togs upp.
Ett förslag är att campingen och tillhörande markområde arrenderas ut på ett minst tio år långt avtal. Det andra förslaget är att kommunen säljer objektet. Beslut väntas att fattas på kommunstyrelsens sammanträde den nionde oktober.
Campingen och strandcaféet uppfördes 2016. Kommunen investerade totalt 700.000 kronor i bygget av strandcaféet, investeringen i campingen uppgick till 3,3 miljoner kronor.

Publicerad i Haparanda Taggar: , , ,
3 kommentarer om “Föreslår försäljning av camping
  1. rex skriver:

    De flesta städer i Sverige har camping o Husbil-ställplatser och däribland Haparanda, vilken kommer att ge mycket vad avser turism o fart på citykärnans butiker. Därför bör kommunen vara noggrann med vem som ska förestå kommunens väl o kulturella anseende vid denna historiska riksgräns. Nationalälven Torneälv betyder mycket för turister från när o fjärran. Hittills ser man inte så mycket reklam för ställplatserna i de digitala husbilsapparna.

  2. Bond skriver:

    Låt vandrarhemmet ta över driften på ett 3-års avtal till att börja med, det vore ju en naturlig lösning.Och under vinterhalvåret kunde ju campingen vara en plats för husbil och husvagnsägare att ställa sina ekipage för en viss summa.

  3. Arbetare skriver:

    Jag förstår att det handlar om Haparanda camping, men skulle det vara för mycket begärd att detta skulle nämnas även i nyhetstexten?