Föreslår lagändring för skydd mot blåljuspersonal

SAMHÄLLE: Statens offentliga utredningar har genomfört en utredning om ett stärkt skydd mot blåljuspersonal och andra samhällsnyttiga funktioner. I utredningen föreslås att ett nytt brott med benämningen blåljussabotage ska föras in i brottsbalken. 

Straffskalan för normalbrottet ska vara fängelse i högst fyra år, och för grovt brott fängelse i lägst två år och högst 18 år eller på livstid. Polismyndigheten instämmer i de bedömningar som gjorts i utredningen, och särskilt den delen som gjorts om straffskalan för brottet blåljussabotage.

Lagändringen föreslås att träda i kraft den 1 januari 2019.

 

Publicerad i Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: ,
2 kommentarer om “Föreslår lagändring för skydd mot blåljuspersonal
  1. Orolig skriver:

    När det är ungdomsgäng som anfaller blåljuspersonal, hur många brukar man ens få fast? Stenkastarna brukar ju ha den talangen att dom undkommer polisen och sedan läggs ärendet ner.

  2. Elin skriver:

    Menar ni ”skydd FÖR blåljuspersonal”?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.