Företagare satsar på lägenhetshotell i Torneå

TORNEÅ: Ett nytt hotell med 16 rum kommer att byggas i centrala Torneå.

Fastighetsägaren, Olavi Kinnunen, tror att gästerna räcker till alla hotell och vandrarhem i tvillingstäderna. Företaget Olavi Kinnunen palvelut kommer alltså att bygga om befintliga lokaler, där Danske Bank tidigare drev sin verksamhet, till ett lägenhetshotell med 16 rum.

– Vi erbjuder redan tak över huvudet i längre perioder så varför inte för kortare tider, säger Olavi Kinnunen om att bygga om lokalerna vid Hallituskatu i centrala Torneå, där Danske Bank tidigare verkade, till hotell.

Hotellet öppnas i juli och målgruppen är både lång- och kortvariga gäster. Till en början drivs hotellet i egen regi men möjlighet till att arrendera verksamheten finns.

Kinnunen är optimistisk till att gästerna kommer att räcka till.

– Det kommer folk till ställen där det finns hotell, säger Olavi Kinnunen.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , ,
10 kommentarer om “Företagare satsar på lägenhetshotell i Torneå
 1. Bättre med privata initiativ som inte belastar skattebetalarna skriver:

  Sossarna har fått dille på att så många byggnader som möjligt ska byggas nära nationsgränsen till Finland. Ingen har tagit hänsyn till vad behoven egentligen är! Stadsplaneringen är URUSEL precis som de upphandlingar/affärer som görs!!Det är ett tydligt tecken på att kompetens HELT SAKNAS hos de styrande(S)!! Skattepengar slösas i en allt snabbare takt! Tyvärr är alltför många Haparandabor alldeles för outbildade för att förstå vidden av det vansinne som Simu och hennes partikollegor driver

 2. Knapsu skriver:

  Dags att HB börjar moderera kommentarerna. På vilket sätt har föregående kommentar relevans med innehållet i artikeln?

 3. Frihet skriver:

  Knapsu, Även icke sossar har rätt att tala.

 4. verkkosurfari skriver:

  Leve det fria ordet, förvisso, men i denna debatt verkar det som att Knapsu leder den lilla debatten skyhögt på poäng,inget i artikeln indikerar att Haparandas kommunalråd har beslutat om eller finansierat detta privata hotell i Torneå, dessutom i grannlandet (vilket nog skulle strida mot diverse lagar/mandat), och Knapsu, som inte i debatten företräder något parti, efterlyser möjligen snarare viss relevans än grundlösa politiska rallarsvingar i kommentarerna?

 5. Ungdom skriver:

  Så typiskt, människor skäller innan man hinner öppna munnen. Ser bara dumt ut. Nu har ju artikeln ingenting med politik och göra precis. Speciellt inte Haparandas. Har du åsikter om det så kan man väl ändå försöka välja en mer relevant artikel och kommentera där istället, eller så kan man ta och skriva en insändare. Du borde väl i detta laget redan veta vad du röstar på. Man skulle kunna tro att du ser rött hela tiden. (som svar till nr1)

 6. Frihet skriver:

  Jag tycker att # 1 har rätt att vädra sina åsikter även om artikeln inte direkt handlar om det han/ hon skriver om. Det är värre med personer som tycker att dom skall styra debatten.
  Dessa människor måste lära sej att ordet är fritt och tillåta att andra politiska yttringar än dom egna får framföras.
  Sedan är det inte konstigt att det kan bli missförstånd om det gäller Haparanda eller Torneå. Kommunen har i många år hävdat att städerna är en stad, HaparandaTornio.
  Skärp er besserwisserpoliser.

 7. Sixten Johansson skriver:

  Jag vet inte hur nr 1 har tänkt, men själv tolkar jag inlägget så att relevansen uttrycks just av den långa signaturen. Privata initiativ i Torneå som det här lägenhetshoteller (och t ex Toranda) har ju anknytning till Haparandas byggen vid gränsen och belastar inte skattebetalarna på någondera sidan.
  Allmänt tycker jag att bara personangrepp och liknande kan behöva modereras. Kommentarerna på hbwebben är ju totalt sett ovanligt balanserade, sansade, mångsidiga, informativa och intressanta.

 8. Knapsu skriver:

  Frihet: alla har rätt att vädra sin åsikt men när man kommenterar en artikel bör man hålla sig till det artikeln handlar om. Handlar inte om att styra debatten. Tycker du som exempel att man ska vädra sina åsikter om finansministern i en artikel om en bortsprungen hund?

 9. Ungdom skriver:

  ”Frihet”
  Absolut! Håller med dig. Klart man får yttra sig. Men då kan man, enligt MIN åsikt välja en mer relevant artikel. Eller så kan man till exempel skriva en insändare. Är inte rätt att man spyr galla äver någon eller något, som inte har något med artiklen att göra. Vid det här laget tycker JAG ändå att man borde förstå att Haparanda ligger i Sverige, och Torneå i Finland. Oavsett hur ”sammansvetsade” städerna är. Så görs beslutet av en helt annan kommun, och land.
  Glada Vappen!

 10. mr NN skriver:

  För övrigt vill jag säga att jag är mycket konfunderad över P-A Kerttus, A Rönnkvists och deras partikollegors agerande i ”På Gränsen”-frågan. Först sitter de med i hemliga klubben och nickar och ler i flera år. Sedan när det är dags för bslut ska man skaffa sig billiga politiska poäng genom att gå emot! Ryggradslöst på min ära. Detta har i och för sig inget med artikeln att göra men ville säga det ändå…