Företagarna som främjar näringslivsutveckling

KUKKOLA: Bröderna Ulric och Hans Hietala, Hietalas Handelsträdgård i Korva samt Örjan Pekka, chefredaktör och ägare av Haparandabladet, får i år Wittikkos näringslivspris på vardera 10.000 kronor som belöning för att de på olika sätt främjar näringslivsutvecklingen.

Jan-Åke Puranen och Svante Spolander fanns på plats för att på tisdagen lämna över diplom, prischeck samt ett fång blommor. De två entreprenörerna i Korva har med stor framgång kombinerat ett företagararv med studier och egen erfarenhet. Som en av Norrlands största odlare driver de nu upp både gurkor, tomater, vitkål och broccoli.

– Det här är ett tecken på att vi finns – och ger oss ny kraft att få den här utmärkelsen, säger Hans Hietala.

I motiveringen för Pekka ingår att han, förutom att lyckats göra Haparandabladet till en av Sveriges mest lönsamma tidningar, har ”skapat en stark röst för tornedalingarna, för östra Norrbotten och för gränssamarbetet mellan kommunerna i hela svensk-finska Tornedalen”.

– Jag har genom åren fått både beröm och skäll, men aldrig ett pris av det här slaget. Visst är det roligt att bli uppmärksammad, säger Pekka som på ledarsidan inte sällan påpekar vikten av ett aktivt näringsliv med kraft att påverka utvecklingen.

Publicerad i Haparanda, Övertorneå Taggar: , , , , ,
2 kommentarer om “Företagarna som främjar näringslivsutveckling
  1. Sven Tornberg skriver:

    Grattis allihop, välförtjänt!

  2. kukkolaforsens brus skriver:

    Gratulerar pristagarna men också juryn till det utmärkta valet!