Företagsamheten ökar i norr

TORNEDALEN: Företagsamheten fortsätter att öka i Norrbotten. Enligt siffror som Svenskt Näringsliv presenterar uppgår företagsamheten till 10,7 procent av Norrbottens befolkning.

Detta innebär en ny rekordnotering. Samtidigt ökar också företagsamheten bland kvinnor och unga. Dock finns det stora skillnader mellan kommunerna i länet. I Jokkmokk är företagsamheten den högsta (18,9 procent), i Haparanda är den lägst (9,3 procent).

– Det är förstås mycket positivt att såväl företagsamheten som nyföretagsamheten ökar, men andelen företagsamma människor i Norrbotten är fortfarande klart under snittet för Sverige. Det är därför viktigt att våra folkvalda vässar företagsklimatet, så att fler människor vågar starta och driva företag, säger Jan-Olov Nordström, regionchef på Svenskt Näringsliv i Norrbotten, i ett pressmeddelande.

Publicerad i Haparanda, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , ,
2 kommentarer om “Företagsamheten ökar i norr
  1. Axeli skriver:

    ”Folkvalda vässar företagsklimatet”
    Ja kan ngn ge mig en hint över hur många jobb, de folkvalda och näringslivskontoret dragit ihop i Haparanda senaste 2 åren..

  2. Janne Lind skriver:

    Jag tror inte politiker och kommunanställda ska vara de som startar företagen i sitt jobb. Det är företagsamma personer som har en idé som ska satsa. Kommunen och politikerna kan ge bra förutsättningar, bidra med superservice, prata gott om företagande. Smidiga lösningar med detaljplaner/bygglov, information vid nyetableringar, bidra med kontakter kan göra att den företagsamma vågar ta steget. Vi kan alla tillsammans göra vår bygd mer framgångsrik, handla lokalt, ge feed-back, ge tips, stötta andra. Vi behöver lyckade företag, vi behöver framgångsrika personer, alla vinner på det!