Företagsklimatet halkar efter

TORNEDALEN: Både Haparanda och Pajala backar i Svenskt näringslivs årliga ranking om företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Övertorneå klättrar.

Svenskt Näringslivs ranking av kommunernas företagsklimat baseras främst på de betyg som över 31.000 företagare från hela landet sätter på sin hemkommuns företagsklimat. Siffrorna är baserade på 2016 års ranking.

Rankingen visar att Haparanda backar sex placeringar och hamnar på plats 284. Pajala ligger på plats 289 och backar därmed en placering från fjol. Kommunernas lägsta placering någonsin.

Övertorneå klättrar däremot 26 placeringar och finns på plats 249.

Publicerad i Haparanda, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: ,
5 kommentarer om “Företagsklimatet halkar efter
 1. george IV skriver:

  Var är Rantakyrö, bor han kvar? Om du lever hör av dig till kommunmedborgarna. Du kan väl ryta till mot Stockholm eller något sådant, det roar befolkningen om inte annat. Skojade bara, ta det med ro, det är ripjakt snart.

 2. Pajalabollen skriver:

  I botten …….

 3. Observant skriver:

  Se på upphandlingar av gatu- va jobben i Happis VojVoj

 4. realist skriver:

  Att det blir botten notering för Pajala kommun är inte så jätte förvånande. Kommunens attityd mot företagen är ju tyvärr väldigt dålig. Politiker och tjänstemän måste börja inse att det inte går att behandla företagen hur som helst. För utan privata företag blir det bara ännu sämre.

 5. voj voj skriver:

  Längre ner kan man inte komma. I paniken så har man tagit kontakt med Svensk Näringsliv, som kan ge råd och goda ideér som gynnar företagsamhet. Org. Företagarna är passé – de är befolkad av konsulter och politiker och har en tung ryggsäck placerad i dyraste delen av Stockholm.