Förlängd ansökningstid för förarbevis

TORNEDALEN: Regeringen beslutade på torsdagen om förlängd ansökningstid för förarbevis för terrängskoter och moped klass 1.

Äldre förarbevis för terrängskoter och moped klass I som utfärdats mellan 1 januari 2000 och 1 oktober 2009 upphörde att vara giltiga vid årsskiftet. Innehavare av förarbeviset har haft möjlighet att förnya det sedan 2009. Vid årsskiftet gick tiden för förnyelse ut och omkring 65.000 förarbevis, cirka 35.000 för terrängskoter och 30.000 för moped klass 1, förnyades inte i tid.

Regeringen tog därför på torsdagen beslutet att underlätta för alla de som av någon anledning missade att ansöka om utbyte av förarbevis. Med den nya förordningen som träder ikraft den 20 februari ges en ny möjlighet att ansöka om utbyte av förarbevis för terrängskoter och moped klass I till förarbevis för snöskoter/terränghjuling respektive körkort med behörigheten AM (moped). Ansökningsperioden sträcker sig till den 1 november 2013. De gamla förarbevisen gäller fram till dess.

– Detta är en fråga som berör väldigt många och jag är glad att vi så snabbt kunde hitta en lösning som vi har beslutat om idag, säger infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd. Nu hoppas jag att alla berörda också ansöker om utbyte i god tid.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , , ,