Försämrad statlig service i Norrbotten

NORRBOTTEN: Den statliga servicen har försämrats i hela landet sedan 1997. Det visar en ny rapport från Fackförbundet ST. Under perioden 1997 till 2017 har antalet myndighetskontor minskat med 37 procent.
Rapporten, som baseras på statistik från Statistiska centralbyrån visar att det idag finns 982 serviceställen, som exempelvis lokala kontor för Skatteverket och Försäkringskassan. I Norrbottens län har antalet serviceställen minskat med 23 procent sedan 1997.

– En väl fungerande statlig service är viktig för medborgarna. Därför är den här minskningen olycklig. Arbetsförmedlingens planerade nedläggning av hälften av sina kontor runt om landet riskerar nu att försämra situationen ytterligare, säger Britta Lejon, förbundsordförande på Fackförbundet ST

Publicerad i ÖSTRA NORRBOTTEN, Svenska
2 kommentarer om “Försämrad statlig service i Norrbotten
  1. mARTIN skriver:

    Med tanke på tillgängligheten på webben till Skatteverket, Försäkringskassan, Arbetsförmedling är det väl ändå fel att dra slutsatsen att själva servicen försämrats. För det krävs en mer grundlig analys. Det fysiska besöket är knappast nödvändigt idag. Troligtvis är servicen bättre i hela landet jämfört med 1997.

  2. Knapsu skriver:

    Du är nog ensam i landet om den uppfattningen Martin.