Förslag om slopad efterrätt i Övertorneå kritiseras

ÖVERTORNEÅ: Ett förslag att ta bort efterrätten på Övertorneås äldreboenden för att spara in 211.000 kronor, har skapat en proteststorm.

Övertorneås kommunchef Rolf Kummu har på på uppdrag av politikerna tagit fram några sparförslag för att minska kostnaderna för kostverksamheten som i dag spräcker budgeten med 1,2 miljoner kronor.

Han föreslår också att näringsdrycker som i dag ingår i matpriset, ska debiteras separat, vilket ger 87.000 kronor mer i kassan. Om priset på specialkosten sätts till tio kronor mer per portion, ger det ytterligare 300.000 kronor; totalt alltså 598.0oo kronor.

Protesterna och kritiken har inte låtit vänta på sig. Pensionärsrådet och handikapprådet är eniga: Någon efterrätt ska inte dras in. Samorganisationen säger sig dock förstå att kostnaderna i sig behöver ses över. Ett förslag är att utreda transportkostnader och göra tätare upphandlingar för att få bättre pris på råvaror.

 

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: , , , ,
16 kommentarer om “Förslag om slopad efterrätt i Övertorneå kritiseras
 1. Stig Aspholme skriver:

  Ett ogenomtänkt beslut, som talar mer om vilken människosyn man har, än om praktisk budget planering.Släng beslutet i papperskorgen om ni har några sådana?

 2. Grg skriver:

  Och sedan har ni tänkt köpa Ekfors Kraft ?

 3. Bea skriver:

  Fy skäms att ens komma på en sådan tanke, våra gamla ska ha bra mat och efterätt . Går och dra in pengar på annat skit men rör inte gamlingarna eller ungdomarna.

 4. ragnar skriver:

  Övertorneå kommun. ja jag har ord om det.nu när morsan dött i björkeby gården, kan jag skriva fritt, utan represalier. övertorneå kommun ni var min grav som man. övertorneå bilfirmor, va-bolag ni djävlades med mig och med mina. 28 grader + var enligt er underhållsvärme. idag har ni gått i konkurs, det förtjäner ni för er oärlighet. och övertorneå kommun, min revolt mot sosseriet och kusinen. my soul belongs to god, but my heart belongs to dixie. sydstatsromantik, från en hedenäsfö

 5. ragnar skriver:

  ja vad mera än säga att oärlighet från firmorna i övertorneå, 1984-2013. Ragnar Kerttu

 6. ragnar skriver:

  Och Övertorneå Kommun. Heh vilka skitar, som dom i arbetsförmedlingen

 7. övertorneå bo skriver:

  älkää nyt hyvät ihmiset hylkää vanhoja ihmisiä
  nehän ne vasta tarttee huolta ja hoivaa

 8. Roj skriver:

  Frysta bär med lite vispgrädde kan väl aldrig uppgå till sådana summor att vi inte skulle ha råd att ge det till dom som byggt upp vårat samhälle

 9. Satsa Lokalt skriver:

  Kommunen måste dra ner på maten till gamlingarna eftersom de skall anställa mer folk till tekniska.

 10. kommunbo skriver:

  Det kan finnas andra sätt att spara, tex.ha mindre personal på kommunkontoret.
  Hur kan det kosta så mycket när man äter så ofta dopp i kopp.

 11. kommunens mjölk ko skriver:

  bra ragnar, du har rätt, vänta bara, när det går mer firmor omkull, och de är stora. är man 100% finne, då måste man jobba utanför ötå kommun, absolut duger man inte i kommunens tjänster.dom är kanske för duktiga, och kan mer än de halvsvenssons vid gränsen. heja, smyg rasismen.

 12. Ritva skriver:

  Kommunen minskar i invånarantal, dra in på personal från alla administrativa verksamheter! inte behövs det chef på chef, det finns för mycket personal så inget blir gjort exv soc.chef,biståndshandl.områdeschef, kostchef,verksh.planerare, tek.chef med alla underställda, biblioteket osv

 13. Sommar skriver:

  Slopa den s.k snöparken där finns över 150 tusen kronor att spara!

 14. Patrik skriver:

  Kanske skulle slopat den där rondellprydnaden istället? vägbygget?

 15. Slöseri skriver:

  Dra in på allt fika ni har på kommunhuset istället för att ta bort det gamlingarna behöver.. det sparar ni mer på!

 16. Leif WC Stol skriver:

  ”Patrik”…det har ”bara” kostat runt 30 mille med all trottoarsten(skulle tro…mer än i storheden) och ”rondell svamlet”…så simma lugnt…OCH…Hövdingen ”släktfader´n”(S-inavelssläkte i pepparkakshuset.) skrattar gott(för gott)…eller…har jag ALLDELES fel.??????