Försökte handla med stulet kort

HAPARANDA: För ett par veckor sedan uppmärksammades att inbrott skett i tre av kommunens bilar, som hade parkerats för helgen utanför tekniska kontoret på södra industriområdet. Stöldbytet blev fordonskort som någon sedan försökt att handla med på en bensinmack i Haparanda. Den 24 september fick polisen in en anmälan från en anställd vid en bensinmack i Haparanda kommun.
Anmälan rörde en kvinna mellan 25 till 30-årsåldern som försökte att handla drivmedel och cigaretter på ett av Haparanda kommuns fordonskort, den 23 september.
Den anställde visste att kvinnan inte arbetade åt Haparanda kommun varvid han nekade henne att handla med kortet. Då ryckte hon kortet ur händerna på anmälaren och lämnade bensinmacken. Kvinnan färdades i ett finskregistrerat fordon.
Även om den anställde på bensinmacken inte anat oråd och nekat köpet av varor, hade det inte varit möjligt för kvinnan att genomföra något köp med det stulna fordonskortet. Till det behövs nämligen ytterligare ett kort.
Händelsen på bensinmacken kan kopplas till bilinbrotten, eftersom att det inte saknas några fordonskort utöver de som försvann ur kommunens bilar.
– Inget annat utav värde blev stulet vid inbrotten, uppger Andreas Pääjärvi, säkerhetssamordnare vid Haparanda stad.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , ,