Försökte stjäla från butik

HAPARANDA: Vid klockan halv två på fredagseftermiddagen ertappades en man misstänkt för stöld i en matbutik i Haparanda. 

Mannen fick följa med till polisstationen där förhör hölls och en anmälan gällande stöld upprättades.

Uppgifter om vad värdet på det som mannen försökte stjälas uppgick till saknas.

Publicerad i Haparanda Taggar: ,
8 kommentarer om “Försökte stjäla från butik
 1. Båtsman skriver:

  Hungrig fattigpensionär?
  Det är synd om människorna som Strindberg skrev.

 2. Suck skriver:

  Dåligt av Securitas och polisen att sitta helt öppet framför kassorna på Ica och konfrontera denna äldre man!?

 3. Coyster skriver:

  Suck: beskriv och förklara/utveckla varför det var dåligt av väktare och polis att ingripa mot en misstänkt gärningsperson, och hur hade det istället kunna utföras?! Om det är så att någon gjort sig skyldig till brott så är det väl den personen och beslutet av denne, att begå en kriminell handling man skall ifrågasätta, inte att väktare och polis konfronterar någon på platsen i samband med ett brott?! Vi gör våra medvetna val och tar sedan ansvar och står för detta. Låter på dig som om det var väktare och polis som gjorde det största felet, trots att det inte är något fel i det överhuvudtaget.

 4. Målare skriver:

  Det är en skam hur samhället behandlar våra fattigpensionärer.
  Totalt empatilöst.
  Hur kan man som folkvald politiker se sig själv i spegeln är för mig en gåta.
  Vi måste rösta bort alla dessa egon till riksdagsmän innan vi alla måste stå med hatten i handen och buga för överheten.

 5. Enok Nitti skriver:

  Väktaren har till uppgift att ingripa mot stölder och kunde inte ha gjort på ett annat sätt.Kanske att insändarskribenterna menar att fattigpensionären får hämta sig en korvring i butiken gratis av humanitära skäl.

 6. Nätpeikko skriver:

  Håller verkligen med! Alla vi till vänster känner ju till att borgare och affärsmän är profitörer och utsugare och vi hyllar tesen om att ”egendom är stöld” och vi driver parollen ”allt åt alla”. Den enda försvårande omständigheten är ju att den misstänkte är en man som det ur ett genusperspektiv är svårare att sympatisera med, men det får man väl bortse från. Såvida inte den misstänkte har ett guldkort hos SAS (och smittad med flygskam) kanske han t.o.m. borde hedras på partikongressen? Eller så kanske han bara var full o hungrig, och skiter i HB-webbens kommentatorer och böterna han lär få?

 7. Fattig sjukskriven skriver:

  Nämen härregud, det finns väl rum på ica, vart man kan gå. Ingen har ju rätt att stjäla. Jag tycker som du Målare, och man behöver inte gå långt bort i historien. här kan man väl citera Astrid Lindgren- ” När människor med makt, slutar att lyssna på folk. Då är det dags att byta ut dom”. Och mat är faktiskt jättedyrt i sverige.

 8. Egenföretagare skriver:

  Det är vardagen för dom som slitit hela sit liv för Sverige först skattesänkning och sedan skattehöjning som ett slag i ansiktet för pensionärerna.