Första mötet för nybildat råd

HAPARANDA: I mitten på februari blev det nybildade näringslivsrådet tillsatt med ledamöter som under två år kommer att arbeta med frågor som fokuserar på att utveckla och främja ortens näringsliv.
I onsdags hade rådet sitt första möte.

Eftersom näringslivsrådet står i startgroparna fattades inte några konkreta inriktningsbeslut under det första sammanträdet. Rådet, som utgörs av personer från det lokala näringslivet och politiker fördjupade sig i en presentation från Svenskt näringsliv som handlade om näringslivsklimatet i Haparanda.
– Vi diskuterade vilken utgångspunkt vi har och vad det finns för områden som behöver prioriteras. Och vi har diskuterat vad vi har för målsättning med de här mötena. Det här första var som en introduktion, säger Johannah Spolander.
Spolander uppger att det finns många områden som behöver prioriteras men går inte djupare in i frågan eftersom rådet ännu är så pass färskt och därmed inte tagit några inriktningsbeslut.
– Vi diskuterade inte några riktiga case ännu, det kommer senare, säger Johannah Spolander.
Nästa möte är om drygt en månad.
– Vi är ett taggat gäng som är entusiastiska och tycker att det här ska bli spännande att jobba vidare med. Sven (Tornberg (C), reds anm) sa att vi ska fokusera på att ha action och inte så mycket administrativt arbete, att vi ska försöka ha konkreta förslag och att man utför saker, säger Johannah Spolander.
Näringslivsrepresentanterna är Helge Nilsson, varuhuschef på Ikea, Tommy Innala, Tiab, tidigare Polarica, Michael Persson, Kalix tele 24, Johannah Spolander, Kukkolaforsen turist och konferens ab samt Eija Rouso, Tornedalssamariten.
Kommunala tjänstemän i rådet är Lena Ekh, kommundirektör, Tomas Björnfot, näringslivssekreterare, och Daniel Fälldin, kommunikatör.
Politikerna utgörs av Sven Tornberg (C), Christina Lugnet (M), Catarina Lindmark (SJVP), och Jan-Ola ”Beije” Eriksson (S).

Publicerad i Haparanda
6 kommentarer om “Första mötet för nybildat råd
 1. S veken skriver:

  Behövs det ett ”näringslivsråd” för att hjälpa företagare att driva företag ? Själv trodde jag att om man har drivkraften, rätt typ av affärside och framför allt serviceandan så bör nog det företaget bli så pass framgångsrikt att det inte går i kk eller behöver hjälp av ett ”näringslivsråd”.

 2. S Staken skriver:

  Tydligen tycker ”kommunen” det, med sämsta skolan

 3. Fritidsfiskaren skriver:

  Då kör vi direkt, GNÄLLSPIKARNA tar ledningen. Ingen idé, alla pengar till vård/skola/omsorg, politikerna kan ingenting, Företagarna kan ingenting mm, mm.
  Kom med KONKRETA förslag! Hur skulle du göra? Är du villig/kapabel att göra det själv? (Lär inte komma några förslag, den här gången heller)
  Sluta såga allt som andra gör och provar, försök vara lite positiv istället.

 4. omdöme skriver:

  vem är Kristina Lungnet?hoppas att det inte är en tidigare generaldirektör som festade bort våra skattepengar.hoppas jag har fel.

 5. ej razisd skriver:

  de är bara ett nytt populistiskt s.k svammel initiativ från högern. de enda dom hoppas är att i Företagarnas ranking bli bättre men skiter i hur företagarna egentligen har i vår kommun.

 6. S veken skriver:

  Nu när det är en hel del företagare med i rådet och bland dom ”styrande” så måste det väl leda till att Haparanda kommun får bättre ”betyg” i företagarvänlighet i undersökningarna ?
  Eller ska dom såga sig själva ?