Fortsatt minskad arbetslöshet

NORRBOTTEN: Arbetslösheten fortsätter att gå ned, för tolfte månaden i rad.

Arbetsförmedlingens statistik för september visar att 343.000 personer i landet var inskrivna som arbetslösa, vilket är 17.000 färre än för ett år sedan. Med andra ord var arbetslöshetsnivån i landet 6,9 procent, jämfört med 7,4 procent samma månad förra året.

Arbetslösheten faller i samtliga län och Norrbotten hör till de sju län som har en arbetslöshetsnivå under sex procent.

Norrbotten har 5,9 procent inskrivna arbetslösa, vilket är  0,6 procentenheter mindre jämfört med motsvarande period föregående år.

Enligt AF minskar arbetslösheten nationellt för både kvinnor och män, inrikes och utrikes födda, för personer med olika utbildningsnivåer och för ungdomar. Dessutom uppges långtidsarbetslösheten ha gått ned under hösten.

”Det är dock fortfarande stora skillnader i arbetslöshet mellan den som har, eller saknar, gymnasiekompetens. Det är också fortsatt svårare på arbetsmarknaden för utrikes födda jämfört med inrikes födda”, uppger AF i ett pressmeddelande.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , ,
2 kommentarer om “Fortsatt minskad arbetslöshet
  1. happisman skriver:

    Trevlig statistik!
    Hoppas det fortsätter även framöver. Roligt att det går så bra för norrbotten.

  2. från holmen skriver:

    Undrar hur arblösheten drabbar hitresta…Steffe sa ju att dom var kompetenstyngda..ja till och med prata han om kompetensregn 2015

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.