Fräcka tjuvar väntas dyka upp i länet

NORRBOTTEN: Polisen tror att tjuvar som slagit till mot handlare i Västernorrland och Skellefteå lär dyka upp i Norrbotten.

Polisen ser att tillvägagångssätten vid ett flertal stölder har varit likartade och vill därför göra handlare uppmärksamma på hur det kan gå till.

En anmälare har uppgett att två män kom i torsdags morse in i en butik i Skellefteå och frågade efter en vara. En av männen följde med en anställd till lagret, medan den andra mannen stannade kvar i butiken. Efter att männen lämnat butiken har det upptäckts att en mobiltelefon är borta.

Liknande tillvägagångssätt uppges ha använts vid stölder i Västernorrland och även i polisregion Mitt, där män har distraherat personal och tagit främst mobiltelefoner.

”Polisen vill göra handlare uppmärksamma på tillvägagångssättet, då det i nuläget inte är någon frihetsberövad för brotten. Männen tros röra sig norrut”.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: ,
En kommentar om “Fräcka tjuvar väntas dyka upp i länet
  1. Bara början mer kommer skriver:

    Bara början vad som komma skall längre fram.
    Ju varmare det blir ju mer lata människor hämtar sin inkomst på detta sätt. Räkna även med vägpirater och mer aggressiva sådana som förekommer på kontinenten. Där ges inga val att stanna eller ej utan där blir det stopp vare sig man vill eller inte. Överfallen lär oxå öka lavinartat i synnerhet på landsbygden. Vi får tacka EU och våra politiker, de har fått sitt samhällsbygge som de länge velat.