Fräcka tjuvar väntas dyka upp i länet

NORRBOTTEN: Polisen tror att tjuvar som slagit till mot handlare i Västernorrland och Skellefteå lär dyka upp i Norrbotten.

Polisen ser att tillvägagångssätten vid ett flertal stölder har varit likartade och vill därför göra handlare uppmärksamma på hur det kan gå till.

En anmälare har uppgett att två män kom i torsdags morse in i en butik i Skellefteå och frågade efter en vara. En av männen följde med en anställd till lagret, medan den andra mannen stannade kvar i butiken. Efter att männen lämnat butiken har det upptäckts att en mobiltelefon är borta.

Liknande tillvägagångssätt uppges ha använts vid stölder i Västernorrland och även i polisregion Mitt, där män har distraherat personal och tagit främst mobiltelefoner.

”Polisen vill göra handlare uppmärksamma på tillvägagångssättet, då det i nuläget inte är någon frihetsberövad för brotten. Männen tros röra sig norrut”.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.