Frågade om turistiska satsningar

Per-Erik Muskos (S) frågade om Ruskolabackens framtid. Foto: Marianne Berglund

Per-Erik Muskos (S) frågade om Ruskolabackens framtid. Foto: Marianne Berglund

ÖVERTORNEÅ: Socialdemokratiske ledamoten Per-Erik Muskos ställde en enkel fråga under senaste sammanträdet i kommunfullmäktige till kommunalrådet Tomas Mörtberg (C) angående planerna för Ruskolabacken, Luppioberget och Matarengi marknad. 

Muskos undrade också om det fanns planer att lägga ner Ruskolabacken som drivs av Stiftelsen Ruskolabacken.
Mörtberg svarade att några nedläggningsplaner inte finns för Ruskolabacken där kommunen investerat i en ny servicebyggnad. Den gick för övrigt på 2,2 miljoner kronor; blev 300.000 kronor dyrare än beräknat.
Beträffande Luppioberget planerar jag ett sammanträffande med företagaren Pia Huuva för att höra hur hon ser på framtiden uppe på berget.
– Vad gäller Matarengi marknad har jag inte tagit någon kontakt, men det bör vi nog göra. Tankar finns att knyta ihop de båda anläggningarna tillsammans längs en vandringsled, sa Mörtberg.
Det tyckte Muskos lät bra.
– Jag tror på Ruskolabacken även sommartid. Positivt att det jobbas på frågan, konstaterade Muskos.
Beträffande marknaden insåg de inblandade problemen med att få tag på ideella krafter.

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: , , ,
En kommentar om “Frågade om turistiska satsningar
  1. Stig Aspholme skriver:

    Det finns inget enskilt Turistobjekt, som har blivit utrett så väl och under så lång tid, som Luppioberget. Utan resultat! Att kommunen satsade flera miljoner på en ny serveringsbyggnad, borde ju ha varit resultatet av en långtids-plan. Men NEJ, man har inga planer, utan överlåter åt en entreprenör, som budar anläggningen att komma med förslag. Om dessa herrar orkade gräva i arkiven, så skulle de få fram hur mycket underlag, som helst.Hade Luppioberget legat i en annan kommun då hade det varit en turistmagnet idag, för potentialen är enorm. Centerpartiet har sedan 50 talet motarbetat Luppiob.