Framtidsfullmakt kompletterar vanliga fullmakter

TORNEDALEN: Från den 1 juli i år kommer privatpersoner ges möjligheten att ge framtidsfullmakter. Detta efter att riksdagen under onsdagen sade ja till regeringens lagförslag som ska öka privatpersoners självbestämmande.

Framtidsfullmakt innebär att en privatperson på förhand kan utse en person som kan ta hand om deras personliga och ekonomiska angelägenheter om de senare i livet inte kan det. Detta kommer bli ett alternativ till gode män och förvaltare, och ett komplement till vanliga fullmakter.

”Framtidsfullmakten ska börja gälla när den enskilde på grund av till exempel sjukdom eller psykisk störning inte längre har förmågan att fatta beslut”, skriver riksdagen om beslutet.

Riksdagen uppmanar också regeringen att se över om framtidsfullmakter kan hanteras elektroniskt.

ANNONS

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.