Framtidsveckan med tre starka körer på scenen

De tre körerna avslutade med ett bejublat kulturinslag aktiviteterna  på Tornedalens folkhögskola. Foto: Marianne Berglund

De tre körerna avslutade med ett bejublat kulturinslag aktiviteterna på Tornedalens folkhögskola. Foto: Marianne Berglund

ÖVERTORNEÅ: Framtidsveckans näst sista dag i Övertorneå, det vill säga lördagen, har till stora delar varit koncentrerad till Tornedalens folkhögskola.Öppet hus bjöd på information om olika utbildningar. Fiskeguide-elever band fiskeflugor och berättade om sin utbildning och nysvenska elever bjöd på fikabröd som de bakat.

Många hade kommit för att sälja allehanda saker som de tröttnat på i den årligen återkommande loppisen.

Det minglades och kommunalråden Tomas Mörtberg och Tomas Vedestig fanns på plats för att ta emot synpunkter och samtala med besökarna.

Dagen avslutades med ett kulturarrangemang som hette duga. Inte mindre än tre starka körer bjöd på skönsång och de ledde också varsin allsång.

Måbrakören, Manskören Klossit och inte minst Världens kör stod för det fina kulturinslaget. Avslutningen skedde med samtliga tre körer på scenen i folkhögskolans aula.

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: , , , , ,
En kommentar om “Framtidsveckan med tre starka körer på scenen
  1. Leonard Hyllenstam F. Haarala i Valkeakoski Svanstein skriver:

    Körsång kan vara en hel livsstil. Jag har sjungit i 5 olika körer 35 år, och rest med körer i olika ställen här i södra Sverige samt Oslo Åland och Tyskland m.m.