FRIA ORD: Kör inte över snön på ´andra sidan gatan´

FRIA ORD: Dagens Botten! till de grannar som kör snön från sin egen infart/gård till motsatta sidan av gatan.

Det innebär att vi som bor på ”andra sidan av gatan” får extra höga plogvallar vid vår infart.

Dessutom används gång- och cykelvägar till att göra sig av med snön. Hur skulle det bli om alla gjorde så?

Skäms på er, sluta vara så fräcka.

Irriterad

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , , ,
16 kommentarer om “FRIA ORD: Kör inte över snön på ´andra sidan gatan´
 1. Mad Max skriver:

  Om alla gjorde så, så skulle detta inte vara något problem. Eller tänker jag fel nu, igen?
  Då skulle ju alla få tillbaka sin egen snö, eller?
  😉

 2. Gullan skriver:

  Vart tycker du då man ska göra av all snö?

  Min granne var också framme och gnällde om samma sak, att all snö jag skottar ut från gården till andra sidan som kommer framför honom när dom plogar.
  När plogbilen kommer och plogar så får jag ju samma resultat, att grannens snö kommer som plogkarm framför min gård. Inte gnäller jag över det, utan skottar ut det på andra sidan gatan. What goes around, comes around som man säger. Bara ta det som en man och skotta på.

 3. K skriver:

  Ja, här på Gåsvägen kommer man knappt fram på gatan för att folk skottar ut snön på vägen. Skärpning!

 4. Gullan skriver:

  Att jag inte får skotta ut snön/plogkarmen som plogbilen plogat in på min är ju helt åt pipan. Brukar ha en 1x1x8 meter stor plogkarm på min uppfart, ska jag alltså varje gång ta den snön och skotta upp den på min gård för förvaring över vintern?
  Det blir ganska många ton snö under en vinter, som absolut inte ryms på min gård.
  Tycker att om snöröjningen har rätt att fylla min uppfart med flera ton snö som inte ens kommer från min gård har jag rätt att ploga tillbaka den snön fast till andra sidan gatan.

 5. Helt rätt skriver:

  Helt rätt Gullan.. det är bara och skotta på.. Någonstans ska man ju sätta all snö… Det blir ju lättare innan midsommar.. Orka! som ungdomar säger

 6. Mojje skriver:

  Men sluta bråka, tänk på dom som inte har nån snö alls…. 😉

 7. nikkalabo skriver:

  Håller med föregående skribent! Det är inte rätt att plogbilen får köra in snö två meter på vår infart (de kör snabbt) och att jag skall behöva dra in skiten till min gård som redan har alldeles tillräckligt, istället för att köra ut den till andra sidan. Inte ok!

 8. Trippel J skriver:

  Tvättstuga och snöplacering. Detta är två saker på två olika ställen som ger konflikt, tvättstuga i flerbostadshus, snöskottning i villa- och husområden. Såklart snön skall upp på din egen tomt, bara jobba på och orkar du inte så flytta till fler bostadshus och bråka med grannarna om tvättstugan, sen finns det elslingor som man kan lägga i backen som tar bort snön 🙂

 9. "Irriterad" skriver:

  Ok, sign ”Gullan” m.fl. då är det fritt fram för alla villaägare att skyffla över all snö, som ”snöröjningen” lagt upp på din infart, till grannen. Så nu springer alla villaägare kors o tvärs o lägger in snö på grannens tomt. Jag orkar ta hand om snön som plogas upp på min infart, det var inte det jag ”gnällde om” men att även ta hand om somliga grannars snö – bara för att de vill ”ha det snyggt på tomten”, där går gränsen…Tycker för övrigt att snöröjningen i Haparanda är urusel!

 10. Snowman skriver:

  Som exempel kan nämnas kommunens skyldighet att forsla bort eller bryta igenom snövallar som plogats upp på fastighetsägarnas infarter. Kommunen har ingen rätt att kontinuerligt lämna kvar sådana snövallar med motivering att andra platser prioriteras.

 11. Mad Max skriver:

  Om ”kommunen” har det som en skyldighet, så har dom inte tagit med det i upphandlingarna. Ingen entreprenör gör något frivilligt, om man har möljigheten att undvika det.Tänk positivt, solen skiner och vi går en fin sommar till mötes 😉

 12. Aldrig S skriver:

  Helt rätt Snowman, men detta skiter kommunen blankt i!
  Bara för att kommunen inte har brytt sig om detta under flera års tid gör det inte rätt.

 13. Bolnuevo skriver:

  Sunt förnuft gäller även vid snöskottning .

 14. Sunt förnuft skriver:

  Trösta er med att han som lagt ut snön tar bort den innan midsommar, som Han alltid gjort!

 15. Solomon skriver:

  Det är svårt att förstå varför kommunen över huvudtaget skall ut och ploga in snö på folks infarter. Låt gatorna vara ifred så har vi annat att tänka på!

 16. Trippel J skriver:

  Det som är underligt är att stadsplanen inte har tänkt på snön. så även villa- och husägare,, planteringar och annat som gör att det inte gå få bort snön eller förvara den… Sedan att kommunen samlar förorenad snö på strandplan, har de rätt till det eller… Gör en stor platta vid Sundholmen så vattnet leds in i reningen på en gång, det är miljötänk.