FRIA ORD: Pajalas starke man fortsätter att ta ton

FRIA ORD: Så less man blir att både läsa och höra hur herr Niska fortfarande styr och ställer. En person som försöker glänsa och ta åt sig äran i alla lägen.
Han har ännu inte för­stått att det faktiskt inte är han som är kommunalråd.
Kan denna person inte lägga av att lägga sig i och ställa till.

Tror han verkligen att det är han som fortfarande har makten? Trots att han försökt täppa till med släkt och vänner i olika positioner, så är det kört. När skall han sluta att bete sig som ett bortskämt barn och visa sura miner om han inte får som han vill.

Herr Niska har i många år behandlat andra människor som ”flugskit”, till och med sina partikamraters åsikter liknar han vid något som Humle och Dumle-politik.
Tror han verkligen att vi inte genomskådar hans nya plan beträffande privatiseringen av fastigheterna. Inte gör han det för någon annans bästa, det ligger nog en ”hund begraven” även här.

Att höja skatten kan han inte tänka sig för då drabbar det honom själv, ”mycket vill ha mer och fan tar fler”!

Herr Niska borde en gång för alla få känna av sin egen medicin, kanske mer av allt han gjort också borde komma fram.

Vet mer

Den här insändaren har också publicerats i Haparandabladet 16 december 2011.

Publicerad i Fria ord, Pajala, Svenska Taggar: , ,
10 kommentarer om “FRIA ORD: Pajalas starke man fortsätter att ta ton
 1. Kes skriver:

  Det här var nog ”ord och inga visor”! Det är klart, när den gode-Bengt-har fått styra och ställa utan nämnvärd motstånd, vare sig från höger eller vänster, så är det ej lätt att hålla sig från sylt-burkarna. Måhända det finns en hemlig agenda som spökar här? Bostads-frågorna skall styras och skötas av samhället och ej av ”kupong-klipparna”. Den pågående debatten i ”riket” avskräcker!

 2. Konkurrens är bra? skriver:

  I Pajala finns sossar och Bengt Niska och de övriga socialisterna.
  Oppositionen verkar helt ha gått i ide utan några uppfattningar om någonting eller är de kamoflerade S?

 3. Ingvar K skriver:

  Nog, har vi inom (S) haft mycket högt till taket, även under Bengt Niskas tid, och det skall Bengt ha en eloge för. Och varenda gång har han följt gruppens direktiv. Självklart skall en ledare ha ett visst manöverutrymme, när han är ute och förhandlar med en motpart. En ros till Bengt för hans rakryggade hållning. Men i bostadsfrågan – det vete f-n vad som farit i honom i denna fråga?

 4. Bengt har rätt skriver:

  Bengt Niska har varit Sveriges bästa kommunalråd!
  Det har t.om Göran Persson sagt. Han har gjort ett kanonjobb med gruvetableringen bland annat. Helt rätt att utse honom till ordf. i Puab så att hans kontaktnät utnyttjas.
  Bostadsfrågan är viktigast av allt, utan bostäder ingen inflyttning = stagnation i samhället, det är fakta! Sälj bostäderna med kravet att minst 400-500 lägenheter måste byggas snabbt! Kommunen kan inte bygga fler än 40-50 lägenheter, en droppe i havet. Det är fakta!

 5. Bengt har rätt skriver:

  Pinsam insändare av ”Vet mer” Ingen fakta bara rent skitsnack! Borde anmälas!
  Självklart ska Bengt som ordf.i Puab tycka till om kommunens utveckling, PUAB = Pajala utveckling ab. Bostadsfrågan är självklar, utnyttja tillfället, en ekonomisk jackpott för kommunen! Det borde alla kunna räkna fram, om viljan fanns. 400-500 nya bostäder = Fantastisk Utveckling!
  40-50 nya bostäder = Stagnation!
  Valet är enkelt, eller hur?

 6. Viktor Oja skriver:

  Hur kan man som ”vet mer” anonymt smutskasta politiker som arbetar för kommunens bästa.Vad har ”vet mer” gjort för Pajala?
  Det har ju hela tiden visat sig hur rätt Niska haft. Jag gratulerar Pajala för att ha en sådan man!

 7. Öööö skriver:

  Minns någon hur tongångarna runt gruvfrågan var? Så sent som 2005 log Bengt Niska muntert inför Göran Kieris motion om att bilda en grupp i kommunen som skulle arbeta med att få gruva till Kaunisvaara. Och hur var det med kulturen i kommunen? Under de vilda dagarna under Niemis framgångar arbetade Niska energiskt för kulturen. Idag är den kommunala kulturfinansieringen obefintlig då Niska beslutade att ta pengarna från BUN till kommunstyrelsen och sedan vidare till PUAB där han idag sitter.

 8. lulebo skriver:

  Pajala har väl ett kommunalråd eller? Göran Perssons tyckande… Bastuprat.

 9. Kna skriver:

  Bengt Niska har varit drivande och en bra politiker mellan varven, men så tog vissa negativa drag över. Blir man för fast vid makten så tappar man omdömet. Om han hade fortsatt arbeta i demokratisk andra, lyssnat till andras klokskap och även släppt fram andra duktiga politiker då skulle han ha kunnat gå till historien som en stor man.
  Han kunde till slut inte ens ha koll på vilken planhalva han spelade på!

 10. En betraktare skriver:

  ”Vet mer” vet mycket, och det som framkommer i dessa fria ord, är tyvärr sant. Har betraktat detta ”spel” i flera år.