FRIA ORD: Svåra politiska beslut för Pajala kommun

FRIA ORD: Pajala kommun står inför svåra utmaningar.

Många av de förslag till åtgärder som politiken lägger fram idag och framöver orsakar starka känslor av besvikelse, oro och ilska.

Det folkliga engagemanget är stort och debatten är het, mellan partierna, inom partierna och utanför partierna.

Det är bra och en sund demokratisk process. Vad som däremot inte är bra eller sunt är när debatten övergår i hot om våld mot enskilda personer.

Vi kommer aldrig att kompromissa med våra politikers rätt till trygghet och säkerhet, även då de har åsikter eller fattar beslut som är mycket obekväma. Vi kommer aldrig att tolerera att röster skräms till tystnad.

Vi i partierna har många svåra beslut att fatta framöver, närmast om hur skolstrukturen i Pajala kommun ska se ut i framtiden.

Låt oss värna möjligheten för beslutsfattare och kommunmedborgare att mötas i frimodig och öppen dialog om de svåra frågorna, utan rädsla för vedergällning.

Harry Rantakyrö
Socialdemokraterna
Britta Tervaniemi
Vänsterpartiet
Roger Tuomas
Moderaterna
Maja Mella
Folkpartiet
Leif Gramner
Kristdemokraterna
Lenart Ojanlatva
Sjukvårdspartiet
Kurt Haapala
Centern

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: , , ,
En kommentar om “FRIA ORD: Svåra politiska beslut för Pajala kommun
  1. us skriver:

    Dessa svåra beslut som ska tas är bara för man trodd på en gruva .satsa inte mer ialla fall ,gruvan kommer nog inte igång på snar framtid ,med dessa malmpriser och när man inte har någon infrastruktur för transporter .Detta har ju vanligt folk i byarna vetat hela tiden att denna gruva kommer inte att bära sig .