FRIA ORD: Vad är sant om gatubelysningen?

FRIA ORD: I veckan blev jag rent ut sagt förbannad på Övertorneås kommunalråd Roland Kemppainen och rättsväsendet överhuvudtaget.

Som exempel: År 2002 så sålde jag min villa i Bredviken utanför Kalix för cirka två miljoner kronor. Då Kalix dyraste villa till försäljning.

Jag hade inte ens lillfingret med i den affären, utan mäklare hade fullmakter till allt, och då menar jag allt.

Likförbannat så blev jag skönstaxerad på närmare 200.000 kronor.

Om jag hade sålt villan på egen hand för exempelvis 100.000 kr på pappret (fem procent av marknadsvärdet), vad tror du hade hänt då…?

Hade jag sluppit undan Skattemyndigheten? Aldrig, helt otänkbart naturligtvis.

Riggad affär

För hade jag gjort så hade det varit uppenbart att jag stoppat minst 1.400.000 i fickan, med rätt köpare. En riggad affär helt enkelt! Punkt slut!

Så läser jag på nätet och hör på Nordnytt att: Roland Kemppainen kommunalråd i Övertorneå kommit överens med advokat Hans Andersson om att köpa gatubelysningen i Övertorneå för 666.000 kronor av konkursboet.

Min första tanke var faktiskt så låg att jag tänkte direkt på ordet ”häleri”. Hur f-n är det möjligt att ens tänka tanken att sälja/köpa något – något – som är värt cirka 12-20 miljoner för en rabatt på minimum 11.334.000 – elva miljoner trehundratrettiofyratusen kronor. 95 procent i nedskrivet värde.

Förklara för mig, någon som förstår bättre, hur detta är möjligt.

Vad gäller?

Den drabbade får inte bara kniven i ryggen, utan man vrider om den också för att ta slutlig knäck på personen. Skulle jag köpa något till det värdet, på marknaden, så till 100 procent så skulle det vara stöldgods, eller svarta pengar.

Någon som kan säga något annat, så säg det eller skriv det. Det här är ”bottom line”.

Nu vill jag som skattebetalare och medborgare, ha klart för mig vilka spelregler som gäller?

Anders Bäckström

Det här inlägget har också publicerats i Haparandabladet den 25 juni 2013.

Publicerad i Fria ord, Haparanda Taggar: , ,
9 kommentarer om “FRIA ORD: Vad är sant om gatubelysningen?
 1. Thomas skriver:

  Bli politiker så kan du göra helt hur du vill.

 2. Anders Bäckström skriver:

  Jag vill ge en eloge till Örjan P, som tar in mina ord. Förutom HB så är det tystnaden som gäller i övrig media när det gäller denna rättskandal. En person mot hela Myndighetsapparaten, som gör och gjort allt för att inte bara ruinera utan också metodiskt knäcka Mikael Styrman. Det är av yttersta intresse för mig att få vetskap om Roland Kemppainen har rent samvete.

 3. Mad Max skriver:

  Det kan ju vara också så att sista ordet i denna cirkus inte är sagt.The show must go on!

 4. Leif WC Stol.. skriver:

  ”A.B”, Lyfter på filthatten och bockar ödmjukt, mycket strongt gjort av Dig, det skulle behövas fler av Din kaliber i samhället och jag tror att dessa oxå finns, men få törs pga sin egen säkerhet, framförallt i”lilla” Ötå, som ju utan överdrift,är företagsfientlig..men inte när det gäller kommunen med den ”gode” och grandiosa rolle i spetsen!
  För övrigt:”A.B”, Dina sista 3(tre)rader är mycket intressanta,det finns en HEL del graverande uppslag!! MEN,inte detta forum!!

 5. Knutte Knäpp. skriver:

  Angående kommunalrådets tid på skanska, så varde ofta möjligt att få gårdar och infarter asfalterade riktigt billigt.

 6. Leif WC Stol.. skriver:

  Pga brist av utrymme..fick jag inte med följande. Bra Örjan.P, för detta, som kan rent av bli ”årets” skoop(hoppas iaf.) och hoppas att Du är partipolitiskt obunden,för annars lär Du få det ”ganska” hett om öronen,när ”partipiskan” viner. För övrigt: A.B..vem avlönar rolle.k i ötå eller/och ”rättsväsendet”?

 7. Stig Aspholme skriver:

  Det är inte alltid Örjan håller måttet, men han blir bättre med åren 🙂

 8. Kommunbo skriver:

  Nu hoppas jag att det är slut med följetongen Styrman. Glöm den hundraåriga epoken och gå vidare. Ska bli skönt att rensa i pärmen och slänga alla gamla fakturor både från Styrman och konkursförvaltaren. I fortsättningen kommer fakturor endast från kommunen, ordning och reda.
  Bra jobbat av Roland.

 9. Anders Bäckström skriver:

  Jag trodde i min enfald att det skulle komma något från Roland Kemppainen… Nej! Han svarar inte på mina mail… Eller är det så illa ställt, att den här saken är alldeles för infekterad att ingen vågar röra i den?