Katastrofkväll för Asplöven

Åtta i häcken för Asplöven. Foto: Lasse Stenman

ÄNGELHOLM: AHC föll ihop som ett korthus i Hockeyallsvenskan under torsdagskvällen. Rögle gick fram till 8-0 (1-0, 5-0, 2-0) i en mardrömsmatch.

FÖRSTA PERIODEN: Ingen återvändo!

Asplöven spelar i lånade tröjor efter strul.

Rögle får iväg matchens första skott, men Idoff i gästernas kasse är vaken. Asplöven får jaga i den första minuten. Hemmalaget inleder starkt under de första minuterna. AHC kommer i ett längre anfall i minut fyra.

Lite avvaktande för en stund. 5.15: matchens första tvåa drabbar hemmalaget. Första minuten förspilld. AHC producerar bara ett skott på mål under strafftiden. Rögle skapar faktiskt det bästa laget i en två mot ett, men det klarar sig.

Hemmalaget aktiva i minut nio och Idoff får jobba i Asplövens mål. Men gästerna lyfter upp spelet mitt i perioden. 5-5 i skott vid första power-break efter 10.18. Rögle pigga efter nedsläpp, med flera puckar på kasse. Hemmalaget snor pucken i mittzonen och i ett läge två mot ett fixar man rättvist 1-0 efter 11.10.

Detta efter att en hemmaspelare prickar ribban i anfallet innan. Lite avvaktande för några minuter. Rögle ser dock farligare ut när man kommer till anfall med fyra kvar av första. 17.46: nytt pp för AHC. Inget vidare positionsspel och efter 19.21 bryter gästerna mot lagen och perioden slutar i spel fyra mot fyra.

11-9 i skott med större hemmadominans än siffrorna visar.

ANDRA PERIODEN: RBK inleder i femfyra.

Första minuten städas bort av Asplöven. Också den andra, med uppoffrande spel. Men efter 1.53 styr en av hemmalagets gubbar snyggt in 2-0 och motlutet är än större för ett bortalag helt utan tur för närvarande.

2.42: ett yrvaket bortalag tar time-out, helt rätt i den stunden. Rögle har 6-0 i skott redan efter knappt fyra minuter. Bara Idoff håller Asplöven kvar i matchen. Men inte ens han orkar stå emot: 3-0 stolpe-stolpe-in efter 5.10. Detta efter en hårresande miss i hemmaförsvaret.

Nytt pp för gästerna efter sex blankt. Nada under första straffminuten. Dito under den andra. Men lite bättre tempo hos gästerna efter att Rögle fått in sin gubbe. Gästerna faktiskt lite piggare mitt i perioden. 9-8 i skott vid andra power-break efter 10.38, men samtidigt en tvåa för gästerna.

Och 4-0 låter inte vänta på sig. Tar bara sexton sekunder för hemmalaget att få pucken i nät. En desperat Idoff lämnar över spaden till Samuel Ward.

Rögle behöver inte vara särskilt aktiva. Målen kommer liksom till laget som sätter 5-0 efter 14.19 och krisen börjar likna katastrof. Gästerna håller dessutom på att spilla bort sin fina målskillnad.

17.47: femfyra för stukade gäster. Sekunden efter att Rögle blir fulltaliga, hänger man 6-0 och gästerna är förnedrade. 16-9 i skott och en plågsam period kvar.

TREDJE PERIODEN: Gästerna får spela för sin heder.

Händelselös förstaminut. Sedan skapar Rögle ett jätteläge som Ward dock fixar. Stolpskott från gästerna i minut tre. Öppet landskap med chans för hemmalaget minuten senare.

Tiden rinner undan snabbt i denna del av matchen. 5.39: numerärt överläge för gästerna. Ett skapligt skott under den första minuten. Ett par till under den andra, men inget mål. Matchen är förstås körd, men målskillnaden är viktig. Varje mål framåt är viktigt.

10.23: femfyra för Rögle. Samtidigt 4-9 i skott vid sista power-break. Gästerna städar bort den första minuten. Nästan också den andra, men efter 11.59 sitter definitiva 7-0.

13.49: nytt numerärt överläge för gästerna. Slutar med magplask, 8-0 efter 16.24. Strax efter att Rögle blir fulltaliga.

Säsongens svartaste kväll är barmhärtigt nog över.

Men Asplöven lever fortfarande över det hemska kvalstrecket eftersom Västerås bortaslog AIK med 2-3.

– Det går inte att analysera så här nära inpå matchen. Det bästa man kan säga om kvällen är att vi fortfarande har allt i egna händer. Nu koncentrerar vi oss på lördagens match, säger en lågmäld Per Kenttä efter matchen.

 

 

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Svenska Taggar: , , , , ,
4 kommentarer om “Katastrofkväll för Asplöven
 1. :) skriver:

  Heja Rögle,,perfekt!!!!

 2. Lennart Johansson skriver:

  6-0 sielä olla – heja aik
  heja rögle. sthlm tackar och
  bugar.

 3. Happis skriver:

  Allt blir som förr Asplöven borta och snart lägger IKEA ned så stan blir som förr förutom Cape East tyvärr

 4. Dragos skriver:

  Att tippa på Asplövens matcher är som att gå på IKEA utan handlingslapp, det kan sluta hursomhelst…som hockebloggaren i ena länstidningen skrev nyligen. Det här ordnar sig dock i morgon, jag litar både på Kenttän pojat och Percys pågar!