Fullsatt kyrka hyllade eldsjälar

IMG_9200

Duktiga idrottare, hängivna ledare och kreativa kulturarbetare hyllades av Bengt Westman (fyra från vänster). Övriga: Anders Kitti, Ida Boman, Sandra Sarkkinen, Håkan Hannerfors, Terttu Korpela, Kenneth Mikko samt Karl-Erik Nyström. Foto: Leif Svanberg

HAPARANDA: Ingen nationaldag i Haparanda utan en kyrka full av sång, musik, kloka ord – och hyllningar av målmedvetna personer.

Efter fanborgens intåg till Delsbo brudmarsch med Gränslösa spelmän sjöng kyrkokören varefter Harald Dahlgren höll årets högtidstal.

– Sveriges gul-blå flagga är den finaste i världen och den står för fred, frihet och mänskliga rättigheter. Vi är ett fritt land med åsiktsfrihet utan krig under 200 år. I Haparanda har vi många flyktingar och en tolerant befolkning. För mig är också allas lika värde en absolut sanning.

Ungdomskören Young Song och Världens kör framförde sedan vackra musikstycken varefter Bengt Westman, barn- och ungdomsnämndens ordförande, delade ut stipendier till sju duktiga idrottare samt hängivna ledare och kulturarbetare.

– Det känns bra att här få lyfta fram de som har chans att utveckla sig och de som engagerar sig under massor av timmar.

Solisten Ann-Sofie Ailovuo bjöd på ett axplock ur vår fantastiska skatt av svenska skillingtryck och visor och firandet avslutade som brukligt med att Nationaldagsfirarna unisont sjöng Nationalsången varefter fanborgen tågade ut.

IMG_9234

Anna Wikström, Nationaldagen till ära iklädd den svenska folkdräkten, bar en av flaggorna i fanborgen. Foto: Leif Svanberg

IMG_9177

Vincent Junttila, fyra år, ville inte fira hela Nationaldagen sittande på stolen…Han gick på lite strövtåg. Foto: Leif Svanberg

IMG_9187

En glad Anders Kitti hyllades för att han vigt sitt liv till att var ungdomsledare i flera olika föreningar. Foto: Leif Svanberg

Publicerad i Haparanda Taggar: , ,
En kommentar om “Fullsatt kyrka hyllade eldsjälar
  1. fritidsfiskaren skriver:

    Äras de som äras bör. Det är viktigt att lyfta fram bra prestationer och föredömen. Mer sånt.