Fyra namn som kan efterträda Sven-Erik Bucht i Haparanda

Stig Hedlund nomineras av Haparanda (S)-förening som kommunalrådskandidat. Foto: Leif SvanbergHAPARANDA: På måndagens kväll hade Haparanda (S)-förening medlemsmöte för att hitta personer som kandidater till att efterträda kommunalrådet Sven-Erik Bucht.

Namnen som fanns innan mötet var Bengt-Olov Innala, Marlene Haara och Mia Romppainen. Under mötet kom dessutom ett nytt namn upp, Stig Hedlund.

Mellan 30 och 40 medlemmar fanns på plats, berättar Åke Bolmgren, ordförande i (S)-föreningen Haparanda till Haparandabladet.

Marlene Haara och Mia Romppainen hade nominerats av föreningen (S)-kvinnor. Stig Hedlund kom upp som ett nytt namn under mötet och nomineras av Haparanda (S)-förening.

– Det lutar väl åt att Seskarö kommer att nominera Bengt-Olov Innala, säger Bolmgren.

Beslut om vilket namn som bedöms bara lämpligast och väntas få störst stöd av väljarna tas vid arbetarekommunens möte den 25 januari.

För samtliga partier i årets val gäller att kandidater till riksdag, kommun- och landstingsfullmäktige ska vara anmälda till valmyndigheten senast den 15 april.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , , ,
8 kommentarer om “Fyra namn som kan efterträda Sven-Erik Bucht i Haparanda
 1. Stig Aspholme skriver:

  Vad ni än väljer, så välj ett ungt kommunalråd, som inte har cementerat sina åsikter i det förgågna.Unga i Tornedalen har alltid arit satta på undantag, dags för en förändring.

 2. P. skriver:

  Och en kvinna för en gångs skull! 🙂

 3. Hejhopp skriver:

  Kan inte säga att man hoppar jämfota för nån av kandidaterna…

 4. Pjoddus skriver:

  Är Ni så inskränkta att Ni enbart kan se ett socialdemokratiskt kommunalråd som främsta politiska företrädare för Haparanda Stad ???
  Skrämmande!

 5. Sven skriver:

  Grattis Haparanda-S!
  Till 2 bra val-Hedlund och Romppainen. Bandhundar klarar sig Haparanda utan!

 6. Stig Aspholme skriver:

  ”Pjoddus” Nu var detta Socialdemokratiska nomineringar och då är det bara socialdemokrater det handlar om. Det är valresultatet som avgör vilket parti som får majoritet och därmed företräde till kommunalrådsposten. Men detta visste du ju redan!

 7. Mie skriver:

  Pjoddus!
  Du menar att (s)-föreningar ska rekommendera kandidater från andra partier? Vem är inskränkt?

 8. Ljusnande framtid! skriver:

  Härligt! Nu visar sossarna vad de går för, fantastiskt bra att våga nominera utanför det traditionella! Jag håller tummarna för Mia Rompainen och Stig Hedlund!