Gamla hus kan få upprustning

 

PAJALA: Gamla och tidigare rivningshotade hyreshus i Pajala kan få en ansiktslyftning.

Inom Pajalabostäders bestånd finns ett antal hus som tillhör den tidigaste årgången bland alla hyreshus.

I skuggan av den bostadsbrist som råder kan, i alla fall ett av de två som ligger efter Skolvägen, komma att få en upprustning.

Enligt Magnus Pekkari, vd på Pajalabostäder, var dessa hus rivningshotat för ett antal år sedan.

– Det pratades om att, kommer det inte någon ljusnande framtid här i Pajala, så skulle de rivas. Nu har vi den ljusnande framtiden, säger Pekkari och konstaterar att  tongångarna nu är omvända.

– Av de två husen är det femman som är det mest eftersatta vad gäller reparationer. Nu diskuteras det istället att det huset ska helrenoveras och att några av de små lägenheterna ska slås ihop till större, säger Magnus Pekkari och konstaterar att det då kommer att medföra höjda hyror.

– Det skulle innebära en höjning med 200 kronor kvadratmetern och år för de standardhöjande åtgärderna, säger Pekkari.

 

 

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: , ,
4 kommentarer om “Gamla hus kan få upprustning
 1. realist skriver:

  Man måste nog sätta fart på nybyggnationen också .

 2. Estrella skriver:

  Jag funderar bara lite över varför man ska slå ihop det små lägenheterna till större? Det har alltid varit stor efterfrågan på små lägenheter och den efterfrågan lär inte minska om vi ska behålla våra ungdomar. Det finns även äldre som gärna bor i mindre lägenheter.

 3. Fundersam skriver:

  Funderar själv på detta att slå ihop de mindre lägenheterna hur de har tänkt egentligen?
  Jag blir lite orolig eftersom jag själv bor i en etta i denna byggnad. Har dom tänkt kasta ut oss på gatan eller vad? Eller får man en ny lägenhet medans eller hur har de tänkt? Hoppas man får veta något slags besked snart.

 4. Magnus Pekkari skriver:

  Detta projekt ligger inte i planeringen för 2012, men huset behöver renoveras relativt snart. Alla ni som är hyresgäster där kommer i god tid få veta och kunna påverka hur planering och utförandet i så fall ska gå till.
  Magnus Pekkari
  Vd Pajalabostäder