Gäng ofredade boende i Haparanda

HAPARANDA: Under söndag kväll rapporterades flera personer blivit ofredade i sina hem.

Det ska handla om ett gäng huvklädda personer som bankat på fönster, dörrar och lyst med röd laser på olika adresser runtom i centrala Haparanda.

Polispatruller från Kalix och Luleå larmades men det ofredande gänget kunde inte hittas. Senare under kvällen kom uppgifter om att ett gäng ungdomar ska ha legat bakom det hela.

En anmälan om ofredande har upprättats.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar:
18 kommentarer om “Gäng ofredade boende i Haparanda
 1. Spara och slösa skriver:

  Förbjud folk att ha huvorna uppdragna, så är man inte så anonym i folkvimlet.Det är ju bevisat att många brott begås av män maskerade med huvor!!

 2. Lennart Holmlund skriver:

  Instämmer med Spara och slösa.

  Som bonus till att förbjuda huvor kommer vi äntligen få vårt narkotikafria samhälle då det endast är folk med huvor som knarkar!

 3. Enok Nitti skriver:

  Lennart, det finns gott om kulturpersonligheter som knarkar, bla. inom film och teater, har dom också huvor?

 4. Sandlåda skriver:

  Lennart Holmlund fan vilken bra nivå du håller på dina kommentarer. Absolut bara knarkare som använder huvor. och bara alkoholister som har keps? Kan vara det dummaste jag läst här.

 5. Lisa skriver:

  Jag håller med ”sandlåda”….

 6. Du skojar skriver:

  Du skojar Lennart Holmlund, inte kan du vara så enögd så du menar det du skriver. Är nog för mig också det dummaste jag läst.
  Men vart är Haparanda på väg? Det är alldeles fruktansvärt. Varje vecka hörs ngt inbrott,bränder, ofredande, drog/alkoholkörning mm mm. Ut törs man inte gå på kvällar ensam. Är det för att det inte finns poliser här eller varför har det blivit så här i våran stad? Vad har hänt med ungdomarna, har de vilda tagit över? Hur får vi ordning på det här? Var är föräldrar, om det nu är barn under 18. Har de fyllt 18, så är det helt annan sak.

 7. klurifax skriver:

  Frukterna av den fria uppfostran?

 8. den galopperande spionen skriver:

  HAHAHA endast är folk med huvor som knarkar!
  Du borde, Lennart, använda en själv så du inte fryser sönder de återstående hjärncellerna i ditt hjärnkontor. En väldigt insnöad verklighets uppfattning.

 9. Medmänniska skriver:

  Knackande på fönster och dörrar, tillhör ungdomarnas lek på hösten när det blir mörkt .. Liksom pallande av morötter. Inte så allvarligt och farligt som det låter, ungdomar som vill ha lite spänning i tillvaron istället för att sitta framför datorn.. Hoppas jag tolkar detta rätt, för annars har jag fel 🙂

 10. hmm skriver:

  haha förbjuda folk att gå med huva, ja allt får man ju läsa! Jag går ofta med huva när det blåser är kallt osv och inte är jag en knarkare för det!

 11. Tomtemor skriver:

  Ja, kommer dom o ”leker” på min gård så är jag redo med mitt brännbollsträ o då anser jag att jag bara försvarar min egendom

 12. den galopperande spionen skriver:

  Du tomtemor, du försvarar din egendom med slagträ? Ska du använda den som mikrofon när du ska tala om för barnen att dom ska gå leka nån annanstans? Eller tänkte du använda den i en duell i brännboll mot barnen? Om du så vaktsamt kommer vaka din tomt som du påstår så kommer du få en helt egen rubrik på hbwebben.

 13. den galopperande spionen skriver:

  Glömde ensak tomtemor. Rättsystemet Skiter fullständigt i om Du anser nått, speciellt det du stenhårt påstår. Vi bor i sverige inte i USA.

 14. Skelögd skriver:

  Lennart Holmlund: ingen verkar begripa din ironiska kommentar, alla tar det på allvar, man ska nog inte skoja med Haparandabor 🙂

 15. Pärlan skriver:

  Jag har varken huva, keps eller mössa, är jag apatisk då? Kan hår på skallen räcka till lite medmänsklighet?

 16. Realist skriver:

  Hahaha ja vad jag hört så var det inga barn utan vuxna sk män i 20-30 års åldern men klart i Sverige i dag klassas man ju som barn i den åldern.

 17. Realist skriver:

  Glömde de skulle även visst ha försökt stjäla cyklar 🙂 har hört liknande fenomen i Finland att vissa får för sig att det är bara plocka det man anser man behöver.

 18. Pekka Puupää skriver:

  Sataana perkkele!