Genväg avspärrad efter torsdagens trafikolycka

Genvägen över E4:an, mellan Coop och Ikea, är för tillfället avspärrad till följd av torsdagens dödsolycka. Foto: Matilda Forsberg

Genvägen över E4:an, mellan Coop och Ikea, är för tillfället avspärrad till följd av torsdagens dödsolycka.
Foto: Matilda Forsberg

HAPARANDA: Efter torsdagens dödsolycka skriver Haparanda kommun att de avråder från att använda sig utav genvägen över E4:an, som är placerad mellan Coop och Ikea.

Haparanda stad har lagt ut staket för att hindra människor från att färdas längs med genvägen. Kommunen uppmanar befolkningen att respektera avspärrningarna. Anders Lindahl, räddningschef för Haparanda stad, är tydlig med att säga att vägen är livsfarlig.

– Vi uppmanar alla att respektera våra avspärrningar. Snälla föräldrar, prata med era barn, säger Lindahl.

Lindahl hoppas på att avspärrningarna förblir stående tills vidare och vill se att någonting ska göras åt vägen.

 

Publicerad i Svenska Taggar: , , ,
9 kommentarer om “Genväg avspärrad efter torsdagens trafikolycka
 1. Niklas Olsson skriver:

  I till exempel Stockholm är det rätt vanligt att man sätter upp stängsel i mittremsan för att förhindra att folk genar över tvåfiliga vägar, men det är kanske kommunala vägar.

 2. veken skriver:

  Tja, detta staket är väl det som Haparanda kommun bidrar med, mer pengar kommer de inte lägga, och absolut inte satsa pengar på en bro, gångtunnel eller rödljus med övergångsställe. Det är ju SOCIALDEMOKRATERNA i Haparanda som styr!

 3. lilla my skriver:

  Man kan inte sätt upp staket vid alla platser där folk kan tänkas korsa en väg. Folk måste istället lära sig folkvett! Jag korsar gärna vägen t ex där, men gör det ju givetvis inte då bilar kommer körande. Med tiden å fälls staketen, se bara kring stora vattenfyllda Sossegropen.

 4. P.R.S skriver:

  sätt vilt stängsel på båda sidorna då blir bra .tack för ordet.

 5. Jussi skriver:

  Det finns en välfungerande tunnel 100 meter österut. Använd den.

 6. Åke skriver:

  Veken,rår sossarna för allt i Haparanda, någon hyfs borde finnas även hos dig!

 7. Erik skriver:

  Helt rätt Åke.Intelligensnivån är inte så hög hos en del.

 8. Enok Nitti skriver:

  Det är kanske dags att fundera över bilistens roll i denna tragedi,var farten för hög,var uppmärksamheten tillräcklig,talade föraren i mobil?

 9. Pigan skriver:

  Tyvärr verkar stängslet bara försvåra övergången för äldre seniorer. Sett flera äldre kämpa i hög gräset nu, då stigen är avstängd. Även unga fortsätter att gena på andra ställen. Ingen som funderat på orsaken till att folk genar??! Ologiska och långa sträckor via gångvägarn till butikerna på andra sidan. Lathet ligger i människans natur. Otroligt att Haparanda kommit undan med så få olyckor med tanke på hur länge genandet pågått.