Getingbo i Hockeyallsvenskan

OSKARSHAMN: Asplöven möter arga konkurrenten IKO under söndagseftermiddagen – två lag nära varandra i tabellen i behov av poäng.

Hockeyallsvenskan är rekordjämn och Asplöven på tiondeplats skulle må bra av poäng efter många uddamålsförluster under den senaste tiden. Inbördes har AHC och Oskarshamn var sin knapp seger tidigare under seriespelet.

– Vi gjorde en bra bortamatch mot Malmö senast men föll på mållinjen. Vi tar med oss det taktiska som var bra där och går för poäng i eftermiddag, hälsar tränaren Per Kenttä.

Coach Kenttä är lite putt eftersom nye backen Tim Kunes tillfälligtvis är stoppad från spel på grund av pappersstrul med Migrationsverket. Fysiskt mår annars laget väldigt bra och uppställningen lär bli ganska lik den som nästan tog poäng mot Malmö.

HBwebben överger inte sin post och finns i cyberrymden från klockan 16.00. Outtröttligt tips: 1-3, med sista pucken i tom kasse.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Svenska Taggar: , , , , ,
10 kommentarer om “Getingbo i Hockeyallsvenskan
 1. Anders Bäckström skriver:

  Bra lasse att du skrivit båda varianterna: Coach och tränare. Då kan även sign ”Arbetare” ha behållning av em:)

  Om inte Asplöven vinner, så skall jag gå sträckan Kalix-Haparanda, vid lämpligt tillfälle. Någon som gör mig sällskap i händelse av förlust?

 2. Lasse Stenman skriver:

  Ordet ”coach” finns i Svenska akademiens stolta ordlista, liksom även ”cliffhanger”. Det blir två cliffhangers i eftermiddag, både vad gäller aktive Anders och angelägna Asplöven.

 3. Anders Bäckström skriver:

  Bra;)Där kom något nytt! Kunskap och kreativitet är makt, nu hoppas vi att Per har tillräckligt av dito för att läsa sönder Oskarshamns taktik!

 4. Petnoga Peter skriver:

  IFO? IK Oskarshamn förkortas väl IKO?

 5. Arbetare skriver:

  Nu är det så att alla har inte tillgång till dom ”stolta akademier”, men som sagt så har Jesse förklarat frågan, utan ironi. Tack än en gång för det!

 6. Lasse Stenman skriver:

  Alla har tillgång till saol.se på nätet. Väl värt ett besök!

 7. Robur skriver:

  Meänkieli har ordet kousaaja.

 8. Arbetare skriver:

  Även ”neger” finns med i svensk ordlista, men vi,i vår kast, väljer det mer gångbara svenska ordet ”mörkhyad”. Man önskar att man inte skulle behöva sitta med ordbok i knät när man följer en hockeymatch. Tyvärr är det så med Haparandabladet.
  Men det finns ju Aftonbladet.

 9. Nasuabo skriver:

  Bäste Arbetare, jag kan bara konstatera att ”yove got balls”, du vet vad det betyder, men karikatyren du spelar har gjort sitt och kan gärna utvecklas till nästa inlägg för att vara rolig. Vad beträffar Aftonbladets sportbilaga idag kan man bland annat läsa ord och uttryck som ”hattrick”, ”sexshow”, ”flopp”, ”joker”, ” powerplay” med mera, sorry men sant. Ser att du nu också svamlar om raser och kaster bland kommentarer som borde handla om hockey, men ordet är fritt!

 10. Nasuabo skriver:

  P.s. Föreslår att herr Arbetare, grundat på ett antal yttranden av förut nämnda singnatur, borde ändra i sitt Curricullum vitae (Nasualatin för meritförteckning) från Arbetare, som är en hedervärd titel, till A-kassa eller Haverist eller nåt annat mer relevant d.s.