Skola i Övertorneå har fått brev med hotfulla inslag

ÖVERTORNEÅ: – Brevet som kommit till Gränsälvsgymnasiet innehåller vissa hotfulla inslag. Det gör att vi tar det på fullt allvar, säger Leif Nilsson, kriminalkommissarie i östra Norrbotten.Det var i fredags som brevet kom med posten till Gränsälvsgymnasiet. Det ger ett förvirrat intryck och har därför varit svårt att tyda, men den 6 juni nämns i texten.

– Rektorn gjorde polisanmälan och vi har informerat personal och elever om att de ska vara extra uppmärksamma på om de ser personer som inte borde vara i skolans närhet. Vi har också sagt att eleverna kan stanna hemma. Bibliotekspersonalen i samma hus är även informerade, säger barn- och utbildningschefen, Maarit Enbuske.

Leif Nilsson säger att någon skäligen misstänkt ännu inte finns, men att undersökningar görs och att polisen har kontakt med skolan och med kollegorna på den finska sidan.

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: , , ,
En kommentar om “Skola i Övertorneå har fått brev med hotfulla inslag
  1. orolig mamma skriver:

    Polisen har tydligen haft märkbar förstärkning ute på samhället, men kring skolområdet har de inte synts till. Hade varit betydligt tryggare om de funnits på plats bland våra barn.