Uppdaterad: Grävmaskinsförare misstänkt för rattfylleri

ÖVERTORNEÅ: En grävmaskinsförare född 1967 blåste positivt i polisens sållningsinstrument på tisdag förmiddag.

Händelsen inträffade på länsväg 855, inom Övertorneå kommun.

Mannen som framförde en grävmaskin körde av vägen. I polisens rapport angavs att mannen skulle ha försökt att undkomma, vilket senare visat sig inte stämma.

Så här säger Mikael Rova, yttre befäl:  – När jag kom till platsen, satt han kvar i maskinen och blåste sedan positivt i sållningsinstrumentet. En stund senare fick jag assistans av en anslutande patrull.

– Eftersom mannen blåste positivt, är han tills vidare skäligen misstänkt för rattfylleri.

– Han fick följa med för blodprovstagning och förhör och frigavs därefter. Blodprovet skickas nu in till SKL och resultatet av detta får visa om misstankegraden kvarstår, eller ändras, säger Rova.

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: , , , , ,
3 kommentarer om “Uppdaterad: Grävmaskinsförare misstänkt för rattfylleri
  1. Mad Max skriver:

    Ja min skapare, nu ska vi inte bara vara rädda för påverkade bilister, renar, älgar. Nu måste vi passa oss även för grävmaskinerna som framförs av alkoholpåverkade förare. Vad blir nästa underliga fordon som stoppas?

  2. Driwer skriver:

    En rullator borde göra susen… Brottsligt som f..

  3. Mad Max skriver:

    Och än värre blir det om nu det visar sig att han var helt nykter vid tillfället. Om blodprovet visar negativt. Vilken procedur, men man är ju oskyldig enligt lag, tills motsatsen bevisats. En del av ett demokratiskt samhälle. Då kommer kraven på förlorad arbetsinkomst osv. Jaaa…..