Hagamannen planerar att fortsätta i Övertorneå?

LULEÅ/ÖVERTORNEÅ: Den så kallade Hagamannen avser att återvända till Övertorneå för att slutföra sin utbildning i kylteknik.

Det kom fram vid den rättegång som idag hålls, där tre män står åtalade som misstänkta för att den 22 augusti ha misshandlat Niklas Lindgren, känd som Hagamannen.

Det är Hagamannens målsägarbiträde Marko Tuhkanen som berättade att Lindgren ska fortsätta utbildningen vårterminen 2016, vilket innebär kursstart efter nyår.

Tuhkanen nämnde i sig inte vilken ort han planerar att slutföra sin utbildning till kyl- och värmepumpstekniker, men så många andra orter finns inte att välja på än Övertorneå.

Hagamannen misshandlades en vecka efter att han anlände till Övertorneå i augusti och under rättegången berättade han från hemlig, ort via videolänk, om hur många uppträdde hotfullt mot honom på den korta tid han vistades i Övertorneå.

Det mesta talar för att han kommer att behöva skydd från polisen för att kunna fullfölja in utbildning.

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: , , ,
4 kommentarer om “Hagamannen planerar att fortsätta i Övertorneå?
 1. Mad Max skriver:

  Hur polisen ska kunna övervaka honom dygnet runt om så krävs har jag svårt att se. En av våra kända konstnärer bevakas just nu dygnet runt av säkerhetspolisen, vilket enligt uppgift kostar samhället en miljon kronor i månaden. Låt honom vara ifred, han har avtjänat sitt straff redan. I ett demokratiskt land anses man som en vanlig medborgare efter straffet.

 2. maria skriver:

  Han blev dömd till 14 år men satt 9. Ja, jag vet Sveriges rättssystem suger men iaf.. 9 och 14 är inte samma sak så i mina ögo har han inte suttit av sitt straff.

 3. Mad Max skriver:

  maria: Jag försöker på inga vis försvara hans handling. Konstaterar bara att våra lagar är som de är. Inget annat. Vi får finna oss till det.

 4. hagamannen skriver:

  så Hagamannen, du har uppfattat omgivningen som hotfull? hur tror du att dina offer har uppfattat dig? du har ändå bara fått en smäll och några elaka blickar! du har inte blivit våldtagen mm, eller hur