Halkade in på ett bananskal

HAPARANDA: Gudrun Skagerud, Gudruns blommor och blad, har en lång erfarenhet av att driva företag.

Internationella kvinnodagen till ära intervjuar HB en slumpvis vald kvinnlig företagare på Storgatan i Haparanda, dit flera företagsamma kvinnor samlats med sina verksamheter.

Inne på Gudruns blommor och blad doftar det vår. Gudrun Skagerud har drivit verksamheten sedan 1990. Själv beskriver hon att hon ”halkade in på ett bananskal” till den företagsamma världen.

– Skälet till varför jag började med egen verksamhet var att jag då jobbade som projektanställd lite här och där. Det blev jobbigt och jag fick nys om att blomaffären var till salu, berättar Gudrun Skagerud.

Trots att hon nått pensionsålder tänker hon fortsätta ”ett år till”.

– När jag kom upp i pensionsålder tänkte jag att jag slutar jobba efter nästa jul, men sedan tänkte jag ”ett år till” och ”ett år till”.

Enligt henne är mentorer ett bra sätt att uppmuntra fler kvinnor till att bli företagare.

– Det behövs nätverk och stöd, säger hon.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , ,
2 kommentarer om “Halkade in på ett bananskal
  1. Nikke skriver:

    Att vi måste fira internationella kvinnodagen är ju hur sorgligt som helst! Har männen alla 364 andra dagar eller. Man kan ju bara fundera på saken!

  2. HTP skriver:

    Hej nikke hej nikke hej osv.. Kvinnodagen betyder att det är en dag i året som ni män måste klara av själv helt ensam. 364 dagar om året ägnar sig kvinnor till att ta hand om sina män, barn och sköter sitt jobb.. Hoppas att Din dag på fredag, kvinnodagen , inte blev en katastrof när du upptäckte att denna Dag stod inte Du i Centrum för en Kvinna. Hoppas att du överlevde Kvinnodagen, för De Är Du Värd som MAN !