Håll koll om djuret öppnar paket

Många skämmer bort husdjuren med extra ärbart i juletider. Foto: Lisette Olsson-Höghäll

Många skämmer bort husdjuren med extra ärbart i juletider.
Foto: Lisette Olsson-Höghäll

TORNEDALEN: Det är inte bara människor som erhåller julklappar på julafton. Sex av tio djurägare planerar att ge sitt husdjur en julklapp i år.

Främst handlar det om ätbara gåvor, visar en undersökning som ett svenskt försäkringsbolag har genomfört.

Leksaker är också en populär gåva som 32 procent av djurägarna väljer att ge till sin fyrbenta vän. Dock bör de som ger julklappar till sitt djur se till att inte omslagspappret råkar bli uppätet om djuret öppnar sitt paket själv. I synnerhet presentsnöre är väldigt skadligt då det riskerar att fastna i tarmen vilket kan ge svåra tarmskador och även innebära att en operation måste genomföras.

Publicerad i Haparanda, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , ,
2 kommentarer om “Håll koll om djuret öppnar paket
  1. Mad Max skriver:

    Så långt har butiksägarna gått att vi nu ska köpa julklappar åt djuren också. Har vi alla glömt Julens bemärkelse i den kristna tron? För mig låter det som ett makabert skämt. Försäkringsbolaget hoppas ju att djuren äter upp hela paketet med hull och hår, och om djuret är försäkrat har de ju redan nått sitt mål. Ge bort era paket till de äldre som sitter ensamma på Julafton istället för till era husdjur!

  2. Santa C skriver:

    Tycker synd om djuren som inte får något paket…Önskar ägarna som inte ger något att de får smisk offentligt i Haparanda centrum……

    God Jul….Alla människor och djur…..