Han påstås ha lejt pyroman

SÄIVIS: Den man som under 90-talet var känd som ”oljekungen” påstår nu att han på uppdrag av Olavi Klemettilä tänt på de maskinhallar i Säivis som därefter inneburit en drygt tio år lång rättslig process.

– Han är inte trovärdig och är bara ute efter de tipspengar som Länsförsäkringar gick ut med i början av det här, säger Klemettilä till Haparandabladet.

Länsförsäkringar stöder till stora delar sin inlämnade resningsansökan till hovrätten i Umeå på ett skriftligt erkännande från en man som tidigare arbetat åt Klemettilä, men också är dömd för ekonomiskt brott. Den långa inlagan innehåller en hel del graverande påståenden. Hit hör att Klemettilä ska ha övertygat mannen att mot betalning göra ett fingerat inbrott i bostadshuset och därefter tända på bägge hallarna.

– Jag är nästan chockad. Jag har sett honom som en vän, men är nu övertygad om att han fått tipspengar av Länsförsäkringar; något som jag dock inte kan bevisa, säger Klemettilä.

Han har tidigare tilldömts 19 miljoner kronor i ersättning för de nedbrunna hallarna och högsta domstolen behandlar just nu en överklagan från Länsförsäkringar.

 

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , ,
9 kommentarer om “Han påstås ha lejt pyroman
 1. Pippi skriver:

  Tyvärr är inte polis och åklagare i Norrbotten kompetenta nog att utreda brott, så sanningen lär vi nog knappast få veta.

 2. Drabbad skriver:

  Ja, tyvärr saknas inte bara kompetens utan även intelligens hos Norrbottens poliser och åklagare. De klarar inte av att hantera ens enklare ganska solklara brottsutredningar, så man kan inte förvänta sig att de klarar av de mer komplicerade.

  Dagens verklighet, tyvärr!

  Jag är själv drabbad av polis och åklagares tabbar så jag vet.

 3. Sölänpohjabo skriver:

  Hela projektet att starta maskinhall där folk jagar älg var galet.

 4. Som man bäddar skriver:

  Är man kompis med ”oljekungen” så får man räkna med att försäkringsbolagen drar öronen åt sig.

 5. Svammel skriver:

  Att påstå att polis och åklagare är utan kompetens och inteligens gör bara den som är utan i.. Det är försäkringsbolaget som drivit processen under alla år. Ni två menar att man borde satte dit brottslingen eller? Det hela hänger inte ihop. Är det polisen som är skyldig?

 6. från holmen skriver:

  Kan man säga så här ser försäkringsbolaget det: ingen rök utan eld…

 7. korken skriver:

  ”Oljekungen”, är det K.H.?

 8. p.r.s skriver:

  Ett spel för gallerierna.Mycket pengar på gång. Huvaligen

 9. J-vla poliser skriver:

  Där var de igen på mataffären och strosade runt på arbetstid men några brott löser de inte!!