Han ska leda Projekt Övertorneå 2020

Civilingenjören Isac Höggren anställs av Övertorneå som projektledare för Övertorneå 2020. Foto: Läsarbild

Civilingenjören Isac Höggren anställs av Övertorneå kommun som projektledare för Övertorneå 2020. Foto: Läsarbild

ÖVERTORNEÅ: – Vi ser i Isac Höggren som en handlingskraftig, entreprenörisk och måldrivande person som kan leda projektet i en positiv riktning för Övertorneå, sägs i ett pressmeddelande från Övertorneå kommun. 

 Efter styrgruppens sammanträde under måndagen står det nu klart att det blir Isac Höggren anlitas som projektledare för projekt Övertorneå 2020.

Isac är utbildad civilingenjör med ett stort kontaktnät inom flertal näringsgrenar och föreningar på olika nivåer.

– Övertorneå 2020, det är en stor utmaning som kommer kräva mycket samarbete. Jag hoppas tillföra energi och kreativitet till Övertorneå och dess naturliga potential, kommenterar Isac Höggren.

 

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: , ,
36 kommentarer om “Han ska leda Projekt Övertorneå 2020
 1. Ötåbo skriver:

  Kontaktnät i Tornedalen? Och samarbete?

 2. Kommunbo skriver:

  Jätteroligt! Vi behöver verkligen en person som du, som tillför positiv energi och kreativitet. Välkommen!

 3. Isac Höggren skriver:

  Du ”ötåbo” kan samarbeta med oss med dina kontakter i Tornedalen, alla måste hjälpas åt för att skapa tillväxt och ett attraktivare Ötå!

  Vad sägs om en kopp kokkaffe i Korva nästa vecka?

 4. Hulda skriver:

  Det finns De som sökt jobbet som är kvalificerade men inte fått det som dessutom bor i ötå. De har arbetat åt kommunen men blev inte accepterade av politiker och chefer och fick lämna sina jobb. Kommer denna man jobba och få erfarenhet för att snart flytta. Fd kommunikatören ska ha all cred för den positiva energi och kreativitet han tillförde medborgarna i ötå. Det är val 2018 och då hoppas jag C och ÖFA ryker, de har tyvärr hunnit förstöra alldeles för mycket i ötå. Två T som vill stå i centrum och få all uppmärksamhet. I mina ögon är de två personer som är på fel ställe. Och svag kompetens bland högre chefer.

 5. Betraktaren skriver:

  Varför titel? Lever ni i på 50 talet? Oavsett utbildning så den man anställer gör man för att man tror den tillför det mesta av kandidaterna. Tornedalens akilleshäl är just att man tituleras sig både speciell vilken släkt sedan utbildningsnivå. Jo jag har samma utbildning och jag har ej sökt jobbet.

 6. Tjoho! skriver:

  Snälla! Låt nu denna tråd bli positiv och framåtriktad. Börja inte älta i allt gammalt. Det räcker! Man måste lämna det bakom sig och gå vidare. Det är alltid roligt med nya medarbetare. Kör hårt! Tummen upp!

 7. Isac Höggren skriver:

  Hulda, jag kommer bo kvar resten av livet i Övertorneå, det kommer du förstå då du får träffa mig personligen på vår gård i Korva, även du är hjärtligt välkommen nästa vecka på en kopp kaffe i Korva!

  Till ”betraktaren” givetvis är det viktigast med personen i frågans helhetsbild. Jag hoppas också att du kan komma med bra feedback och stötta projektet Övertorneå 2020! Som sagt kom du också på en fika nästa vecka!

  / Isac Höggren

 8. Göran Lahti skriver:

  Vi vill önska Isac Höggren ett varmt lycka till!

  Att en barnfamilj har flyttat hit är det bästa som kan hända.
  Vi har alltid jobbat med barnfamiljer i fokus och det kommer vi fortsätta med, trots att nuvarande kommunledning visat noll intresse för vårt arbete och engagemang. Hoppas verkligen att de tar hand om dig bättre – och att du får stöd i dina idéer.

  Vi vill också tacka alla som stöttat oss. Ni är helt fantastiska! <3

  Vänligen
  Göran Lahti & Sofi Wiippa Lahti

 9. Isac Höggren skriver:

  Tack för ditt inlägg.

  Göran, jag vet också att du har mycket goda idéer, trots att jag bara träffat dig i matbutiken för kort stund! Har även följt ert arbete i relation till språkutbildning, bra jobbat!

  Hoppas att vi tillsammans kan driva Övertorneå i rätt riktning.

  Alla skall med!

  Mvh Isac Höggren 🙂

 10. Tanja skriver:

  Lycka till grannen och välkommen till byn!

 11. Göran Lahti skriver:

  Tack, Isac. Ja, jag hann också genomföra många av mina idéer när jag jobbade som kommunikatör i 3,5 år.

  Som sagt, lycka till! 🙂

  Vänligen
  Göran Lahti

 12. Äntligen! skriver:

  Härligt med nya människor som ser så positivt på framtiden. Det kommer säkert att smitta av sig. Det behövs!Lycka till!

 13. Tore Knee skriver:

  Käckt värre! Nu vänder vi skutan till 2020.

 14. Erik skriver:

  Grattis och stort lycka till, det kan behövas med tanke på vilka som du har över dig. Isac verkar vara lika duktig och framåt som fd kommunikatören. Roligt med nyinflyttade i Övertorneå. Hoppas du kommer trivas med din familj. Min önskan är även att få se fd kommunikatören i kommunen.

 15. En som undrar skriver:

  Stort Grattis Isac med fam och välkommen. Håller med de flesta av Er. Det är roligt och bra för Ötå att fler flyttar in men vad gör kommunen för de som redan bor i ötå och som söker tjänst efter tjänst men inte ens får komma på intervju trots att de har både rätt kompetens och arbetslivserfarenhet? När ska ex kommunchefen granskas? Vet kommunmedborgare vad som försiggår inom kommunens fyra väggar bland politiker och chefer? Det sista Övertorneå behöver är att fler flyttar från samhället så var rädd om alla och deras kunskap. Tyvärr så har Ötå redan ett rykte som inte upplevs så bra. Lycka till

 16. Hansi skriver:

  Inte ens denna tråd kunde besparas från negativa kommentarer. Verkar finnas folk som måste lyfta på alla stenar för att hitta något som inte passar dem. Nå niin se on… Ingen är perfekt, inte ens solen trots att den sprider sin Strålande värme över hela jorden. Du sökte jobbet och fick det, Tummen upp, grattis och välkomna till Övertorneå.

 17. Stolt kommunbo skriver:

  Jag säger bara,sluta nu att dra upp gamla saker. Släpp och gå vidare. Vänd blad som kungen gjorde. Övertorneå är en fantastisk kommun att bo och verka i. Heja! Övertorneåkommun

 18. En som undrar skriver:

  Hansi och kommunbo- Ötå är en bra kommun att bo i, det vet jag efter att ha bott här i hela mitt liv MEN ”Negativa kommentarer” är sanningen om hur det är i Ötå på kommunen som måste komma fram innan fler far illa. Vi ska inte släppa och gå vidare eller blunda och sopa problem under mattan. Vi måste vara medvetna om det som händer och istället försöka ta tag i det som inte är bra. Om vi ska göra som det ni skriver så ska vi medverka till mobbning vilket jag inte ställer upp på.

 19. En som undrar skriver:

  Jag missunnar inte den nya projektledaren jobbet. Tycker det är roligt och önskar Isac med fam Grattis och all lycka till. Välkommen till Tornedalen. Sen vet jag att Isac är en framåt, duktig och bra person. Han kommer att göra ett bra jobb i Ötå.

 20. En till kommunbo skriver:

  ”En som undrar” – Håller faktiskt med dig. Isac är mycket välkommen till Övertorneå. Det är roligt med nya människor som vill flytta till vår kommun. Det bästa som händer och det behövs. Till stolt kommunbo, ”sluta nu att dra upp gamla saker. Släpp och gå vidare. Vänd blad som kungen gjorde” Med dessa ord så vet du inte hur det är bland politiker och tjänstemän på kommunen. Gamla saker är det som fortfarande pågår som inte är ok. Tycker du verkligen man ska släppa och gå vidare utan att ta tag i stora organisationsproblem? Det har inget med Isac att göra men något måste göras.

 21. Less på detta skriver:

  Börjar lessna på denna Kommun, finns inga jobb, fast det finns ju inte så mycket i hela Norrbotten. Finns endast inom vård/omsorg och lärare. Man får höra så ofta av folk i Övertorneå som säger att ring till det och det företaget, dom behöver folk. Man ringer men inte behöver dom. Kan vara så att har man varit borta en längre tid från Kommunen så klassas man som utböling. Tyvärr så är Samhället på väg att dö ut. Många butiker mm får bomma igen. Invånarna gynnar inte dom utan åker gärna till Luleå och handlar för att det är nån krona billigare eller så är det näthandeln.

 22. Knapsu skriver:

  Less…: Finns utbildade lärare i kommunen som är arbetslösa och inte ens blir kallade till intervjuer. Fel efternamn? Inflyttade? Fel umgänge?

 23. Knut Omark skriver:

  Mitt namn nämndes i fredagens Haparandablad eftersom jag sitter med i styrgruppen för 2020 och var med om att anställa Isak Höggren.
  Jag avser att det är sista chansen till att få Övertorneå kommun att växa och
  jag kommer att sätta alla mina resurser till att 2020 projektet blir ett lyft för kommunen. Vi behöver hjälp av alla kommunbor, även utflyttade och till och med dom som är skeptiska till projektet. Med vänlig hälsning, Knut Omark NS

  Lycka till Isak

 24. icander skriver:

  varför inte ett fortsatt lycka till stig k han har ju jobbat för samma sak i 25 år-…resultat!?

 25. Pajalabo skriver:

  Grattis Isac och övertårneå som fått en ny familj till sin kommun.
  Vi skulle behövt en som dig i Pajala också..Lycka till!

 26. Svansteinsbo skriver:

  Knut Omark. Det låter toppen att försöka få Ötå kommun att växa. Men om det inte finns arbetstillfällen, vad görs då? Vad tänker ni göra för de som redan bor i ötå och som söker jobb men blir avpolletterad gång efter gång? Lyckönskar Isac till jobbet.

 27. Tornedalen skriver:

  Varför anställer Övertorneå kommun en man till denna tjänst? Har inte kommunen haft nog med ”gubbar” som försökt göra kommunen attraktiv genom åren? En riktigt kompetent tjej skulle verkligen vara ”nytänk” och ge kommunen, näringslivet en riktig energikick och ge unga kvinnor och tjejer en förebild och röst i kommunen. För visst vill man väl att tjejer ska flytta till kommunen och de tjejer som bor här ska stanna kvar? Mitt råd till dig Isac: anställ en kompetent tjej som biträdande projekledare så att vi tjejer ser att det finns alternativ till att packa flyttlådor. Om du vågar förstås…

 28. Mia skriver:

  Grattis Isac till jobbet. Det är fantastiskt roligt att ni bosätter er i Tornedalen. Du kommer att tillföra Ötå kommun mycket nytt. Knut, Tanken är god gällande 2020 projektet med att lyfta kommunen och få den att växa. Tyvärr tror jag ni måste börja i rätt ände och få bukt med det som sker inom era 4 väggar på kommunen innan ni tar nästa steg. Lycka till.

 29. Anders skriver:

  Vad sker inom de 4 väggarna?

 30. Ötå kvinna skriver:

  Bra skrivet av ”Tornedalen”. Kvinnodagen till ära undrar även jag varför ingen driftig kvinna rekryterades till denna tjänst? Ötå är nästvärst i klassen på att ha fler bosatta män än kvinnor i kommunen i hela Sverige dvs alltså ett mansöverskott!!! Till Knut Omark som satt i styrgruppen ställer jag följande fråga: Hur många kvinnor tog styrgruppen in till intervju? 0 st gissar jag.

 31. Utflyttad jante skriver:

  Typiskt Tornedalingar att vara negativ innan ni sett vad som händer! Samma sak från Haparanda upp förbi Pajala. Är det utsikten över älven eller vattnet som gör att ni upprepar mantrat ”Ei se kannate”? Se det positivt, ni har fått inflyttning, ni har en som är intresserad och ser på saker med nya ögon. Såga inte projektet innan det har startat! Ni framställer er själva som mindre vetande med erat beteende!

 32. niskanpää skriver:

  Men hallå! Varför denna hype kring den här projektet?! Samma jobb har gjorts med fantastiska resultat fram till för ca ett år sedan. Var var alla stöttande politiker då? Alla är inte lika värda tydligen. Lycka till Isac! Hoppas du vågar säga ifrån och står på kommunbornas sida.

 33. En som var med skriver:

  Inga intervjuer gjordes med andra sökanden. Fråga Rolf Kummu hur det gick till….

 34. En som var med skriver:

  Inga intervjuer gjordes med mer än två andra sökanden skulle det stå. De var redan utvalda. Rätt ska va rätt..(mobilen ändrar och stavar som den vill) Men hur det gick till ska ni fråga Kummu som sagt….

 35. Anders skriver:

  ”En som var med” berätta vad vi inte vet..ge oss din sanning…

 36. Funderare skriver:

  Vill också veta. Är rekryteringen en följd av rätt släktnamn? Betvivlar att kontaktnätet är stort när han inte ens har jobbat i 10 år.