Haparanda bäst i länet på panta burkar

HAPARANDA:  Gränsstaden Haparanda var år 2012 bäst i länet, och femte bästa kommunen i landet, på att panta burkar och flaskor.

Det enligt Pantameras statistik för 2012.

Haparandaborna pantade 405 burkar och flaskor per person och år.

Den kommun som var allra bäst i landet på att panta var en annan gränskommun, nämligen Strömstad. Där pantades det 2.162 burkar och flaskor per person.

 

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: ,
7 kommentarer om “Haparanda bäst i länet på panta burkar
 1. tireb48 skriver:

  heja, vad duktiga vi är på att sortera sopor, hoppas det blir bättring på övriga sopor också så de inte hamnar i skogarna som man ser idag. Kilopriset på sopor är väldigt låg men den fasta kostnaden är tyvärr hög, så en del slängs i skogarna runt stan, fyyy för dem.

 2. Mad Max skriver:

  Jag tycker vi får tacka” Pullo-Erkki” för den placeringen. Han håller ordning och reda på både buteljer och burkar. Han är en återkommande profil i stadsbilden på båda sidor av älven. Hyvä Erkki!

 3. Birger skriver:

  Till och med miljonärer kör runt stan med sina 4wd och plockar pantbara burkar och flaskor och konkurrerar med andra mer behövande pantare. Dom behöver ej räkna med utgifterna för bränsleförbrukningen.

 4. Hunteeraaja skriver:

  Suomalaisten kansanhuvi on kerätä pulloja ja tölkkejä. Johtuu varmaan maan historiasta. Lasipulloista kierrätetään melkein 100%, alumiinitölkeistä 96% ja muovipulloista 94%. Siksi tuomme takaisin Ruotsista ostetut pullot ja tölkit. Mutta muiden roskien lajittelussa olisi vielä oppimista! Samaa voi sanoa myös Ruotsin puolella. Väärin laitettuna hyvä raaka-aine menee hukkaan ja me maksamme sen! Otetaanpa yhteinen projekti täällä rajalla: lajittele ja kierrätä oikein! Helppoa ko plätti!

 5. Olle skriver:

  Det är väl bra att vi är duktiga på att panta. Men det måste ju samtidigt innebära att vi, i Haparanda med omnejd, är väldigt duktiga på att hälla i oss en massa nyttigheter såsom öl, cider, läsk mm ……. det däremot är kanske inte så mycket att skryta över.

 6. Tellervo skriver:

  Ehkä osittain Pullo-Ekin ansiota, mutta myös koko lähiseudun suomalaisten. Suomalaiset ostaa tosi paljon Haaparannalta virvokkeita ja oluita kun ne ovat niin paljon halvempia kuin Suomessa. Ja suuri osa näistä myös palauttaa pantit seuraavalla käyntikerralla. Mutta jako oli tehty vain Haaparantalaisten määrällä eikä Haaparanta + Tornio yhdessä.

  Mutta nyt täytyy kiriä tälle vuodelle että saadaan Strönstad kiinni

 7. Mickel skriver:

  Orsaken till den placeringen är finländarna som i stora grupper kommer för att köpa snus och sånt och samtidigt passar på att panta stora mängder…