Haparanda kan få det varmast i landet

TORNEDALEN: En kylig vår och sommaren hittills har fått många att törsta efter värme. Någon riktig värme kanske det inte blir men Haparanda kan bli varmast i landet under midsommarhelgen.

Midsommarhelgen bjuder på värme, i alla fall i Haparanda. I övriga Tornedalen kan det väntas en liten regnskur under helgen.

– Haparanda ligger väldigt bra till att få det varmast i Sverige, runt 18-19 grader kan man vänta sig under midsommarafton, säger meteorologen Karin Vilhelmsson på flygflottiljen F21 i Luleå till Haparandabladet.

Temperaturen kan dock variera. En sjöbris vid kusten kan göra luften kallare, detta beroende på att havsvattnet håller en yttermperatur på 13-14 grader och då kyler ned luften.

Svaret på var värmen finns är dock inte kusten:

– Undvik att vara precis vid kusten, utan försök hålla er snarare några kilometer in för att få det bästa vädret, säger meteorolog Karin Vilhelmsson.

Pajala kommer att inleda helgen med blygsamma 13 grader på fredagen men temperaturen kommer att öka under dagen och man kan förvänta sig runt 17-18 under söndagen.

Midsommardagen blir också fin i Haparanda och med en frånlandsvind blir det även varmare längs kusten. På söndagen väntas temperaturen bli uppemot 20 grader.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Svenska Taggar: , , ,
En kommentar om “Haparanda kan få det varmast i landet
  1. Göte Söderholm skriver:

    Undrar vem som ansvarar för sjöfartsleden till Happis?
    Den som inte känner till var ”enslinjerna” ligger , har inte en chans att hitta in. Hoppas någon kunnig tar tag i detta.