Haparanda stadshotell får ny ägare

HAPARANDA: Anrika Haparanda stadshotell får ny ägare, när Håkan Göthager lämnar över.

Den nya ägaren är välkänd i Haparanda och har också jobbat på stadshotellet under många år, bland annat som hotellchef. Hon heter Susanne Wallin.

– Det känns fantastiskt roligt och det är en dröm som jag haft sedan jag var liten och började jobba på stadshotellet som 16-åring, uppger Wallin i ett pressmeddelande.

Hon tar över hotellet tillsammans med sonen Anton Wallin.

Håkan Göthager som varit verksam vid hotellet i 27 år, varav många år som ägare menar att det känns tryggt att lämna över.

– Ledarskap är en färskvara och med 27 år här i huset är det dags för oss att lämna över stafettpinnen till någon som har mer energi och ork, säger Göthager i ett pressmeddelande.

Susanne Wallin är i nuläget vd för Norrbottens Handelskammare men lämnar posten i augusti.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , ,
9 kommentarer om “Haparanda stadshotell får ny ägare
 1. Åke Andersson skriver:

  Grattis Sussi lycka till.
  Åke Västerås

 2. Observer skriver:

  Grattis och lycka till! Hoppas det blir den centrala punkt för mat och nöjen som hotellet har möjlighet att bli.

 3. Sigurd skriver:

  Tänk när Engman ägde, Keller vaktade och Nanny serverade… det var tider det…

  Hoppas ”statt” blir att räkna med igen.

  Lycka till!

 4. Futurum Casus skriver:

  Jag har sagt det förr och jag säger det igen. Det finns ingen utvecklingspotential i Haparanda. De få jobb som finns går till vänner och släkt.

 5. Verkkosurfaren skriver:

  Futurum, det där får du nog utveckla? Själv ser jag framför mig stadens gyllene epok på 70-90 talet när köerna ringlade vid insläppet på statt. Ge oss bara hälften av det så är jag nöjd, jag är innerligt less på obegriplig Humppa och ungdomsdisco i Torneå.

 6. Heidi N skriver:

  Det var roligt att höra.
  Stort Grattis och lycka till Sussie & Anton!!

 7. Futurum Casus skriver:

  Veckosurfaren: Jag behöver inte säga mer än att arbetsmarknaden i Haparanda är låst för släkt och vänner. Det leder inte till utveckling av samhället. Människor som kanske hade bidragit till samhällsutveckling flyttar från orten. Det borde vara självklarheter för alla.

 8. Jan o Johansson skriver:

  Kul med en nystart för ett sömnigt Stadshotell,, Oj så kul vi hade under slutet av 70talet, Jag och Hasse Dahlbäck hade röj där med långa köer och folk från hela Norrbotten köade . även Torneåborna och folket som jobbade på krogen stod i kö för att komma in, Hoppas samma galna kvällar kan återuppstå :). Fram med ideer det går att få till ett levande vinstdrivande kul aktivt hotell igen.

 9. Före detta hårt arbetare i Haparanda. skriver:

  Ja arbetena går till släkt och vänner….Själv jobbade jag 2 år på resursverkstan och där den kvinnliga chefen slutade efter många år. Hon tyckte jag hade lärt mig jobbet mycket bra och då jag tidigare var egenföretagare så kunde jag ekonomi och beställningar och kund relationer. Så hon tyckte att jag skulle ta över hennes jobb och skulle prata med chefen där om detta! Nå som vanligt så slutade det med att en tjej fick jobbet kanske släkt som aldrig hade satt sin fot där.Jag slutade innan hon kom dit då jag satsat mycket av mig själv för detta.Lärde mig hur det går till här då!