Matchstart blev försenad för HT mot Hammarby på grund av köer på E4

HAPARANDA/TORNEÅ: Kvällens match för Haparanda-Torneå Bandy mot Hammarby betecknas av speakern som ”årets idrottshändelse” och i vissa meningar även som ”tidernas idrottshändelse”. En spännande match i bandyns elitserie där utgången är svår att förutspå.

Matchstart blev uppskjuten till 19.15 eftersom Hammarby försenats av köerna som bildats vid vägspärrarna efter bankrånet i Råneå.

Haparanda-Torneå Bandy har många starka profiler, en del av dem håller sig vid sidan om isen. Tommy Innala är aktiv i styrelsen och även speker vid flertalet av hemmamatcherna. Innala berättade redan tidigt i våras om att han fick gåshud bara han nämnde namnet på klassiska lag som Hammarby.

Ikväll är det så dags för avslag mellan HT Bandy och Hammarby. Vi kan vänta oss en insats från speakerkuren som får hela Marielund att vibrera av bandy.

Hammarby brukar tillhöra de bästa lagen i elitserien men har den här säsongen gett ett blekt intryck med tre vinster, tre förluster och två oavgjorda matcher. Det placerar Hammarby en poäng och två snäpp före HT i tabellen.

HT har åtminstone två spelare av planen. Det är Markus Hiukka som pliktar sitt grova matchstraff och får stå vid sidan om den här matchen plus nästa. Jukka Ohtonen är skadad och kommer att dirigera sina trupper från långsidan av planen.

Mikko Rytkönen som varit spelande för finska landslaget fick en smäll på låret i matchen mot Ryssland och har varit osäker. Han kunde dock träna på tisdagen och som allt ser ut kommer han att spela ikväll.

Lagledaren Mats Grönroos räknar med att luckorna blir lätta att fylla:

– Mika Jussila går in som libero, han brukar ju vikariera där vid utvisningar, Igor Zolotarev går ner på mitten och Danne Åhl in på toppen, säger Mats Grönroos.

Publicerad i Haparanda, Svenska