Haparandabördig blir direktör på myndighet

Mikael Hvinlund blir kommunikationsdirektör. I sin tidiga yrkesbana var han journalist på Haparandabladet. Foto: Tomislav Stjepic

Mikael Hvinlund blir kommunikationsdirektör. I sin tidiga yrkesbana var han journalist på Haparandabladet. Foto: Tomislav Stjepic

HAPARANDA/SVERIGE: Mikael Hvinlund, bördig från Haparanda blir ny kommunikationsdirektör på Arbetsförmedlingen.

Hvinlund har sin bakgrund i journalistiken. Karriären inledde han som medarbetare på Haparandabladet. Senare har han bland annat arbetat som reporter, redaktör och programledare för  SVT Nordnytt, samt som redaktionschef för SVT Riksnyheter.

Sedan 2014 arbetar han som kommunikationsdirektör på Migrationsverket. I ett pressmeddelande säger Mikael Hvinlund följande inför sitt nya arbete:

– Migrations- och integrationsutmaningarna är frågor som engagerar och berör en stor del av medborgarna i Sverige. Med den nya tillfälliga lagstiftningen som syftar till att minska antalet människor som väljer att söka skydd i Sverige flyttas nu huvudfokus till integrationsutmaningen. Arbetsmarknads- och etableringsfrågorna kommer växa dramatiskt i betydelse och därför är jobbet som kommunikationsdirektör på Arbetsförmedlingen mycket spännande och intressant.

Hvinlund tillträder sin tjänst på Arbetsförmedlingen i början av 2017.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , ,