Haparandaföretagare vann miljöpris

HAPARANDA: Hållbarhet var tema i årets Barents reunion. Med det i åtanke delades priset för årets företagare ut till miljökämpen Staffan Svanberg.

– Till min förvåning blev jag nominerad, men ännu mer förvånade var att jag vann. Jag känner mig väldigt glad och hedrad. Jag har arbetat med hållbar utveckling i många år och jag tror juryn tittat på hela min livsgärning.

Barents reunion, ett initiativ av Ikeas grundare Ingvar Kamprad, syftar till att sammanföra människorna i Barentsregionen. Varje år delas pris ut till årets entreprenör. Årets pris på 5000 euro motiverades; Staffan Svanberg visar genom sitt arbete att det går att kombinera hållbarhet med entreprenörskap.

– 5000 euro, det kan man göra någonting roligt av. Jag har inte bestämt mig ännu, men det får inte försvinna i det svarta hål företaget kan vara, det ska bli någonting konkret. Men det är erkännandet som betyder mest, säger Staffan Svanberg, som just kommit hem efter en dag i skärgården, till HB.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Svenska Taggar: , , , ,
4 kommentarer om “Haparandaföretagare vann miljöpris
 1. Så kan det gå!! skriver:

  Svanberg är väl den som först av alla i Haparanda som började tänka miljömässigt!!

 2. kruunukalle skriver:

  Onnea Staffan ! Oikein valittu.

 3. classe skriver:

  Grattis Staffan!

 4. Arppa skriver:

  Kerranki valinta sattu kohalleen, onnea Staffan!